PSO svarstys, ar beždžionių raupų protrūkis laikytinas tarptautine sveikatos krize

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį paskelbė, kad antrąjį ekstremaliųjų situacijų komiteto posėdį dėl beždžionių raupų sušauks liepos 21 dieną.

Per posėdį turi būti nuspręsta, ar dėl beždžionių raupų protrūkio reikia skelbti tarptautinio masto ekstremalią visuomenės sveikatai padėtį – aukščiausio laipsnio pavojaus signalą, kokį tik gali duoti ši Jungtinių Tautų agentūra.

Antras PSO ekstremaliųjų situacijų komiteto posėdis šaukiamas JT šiuo metu žinant apie 9,2 tūkst. ligos atvejų 63 šalyse. Naujausi duomenys buvo paskelbti antradienį.

Nuo gegužės pradžios apie beždžionių raupų atvejus vis dažniau pranešama iš šalių, nepriklausančių Vakarų ir Centrinės Afrikos regionui, kur ši virusinė liga ilgą laiką buvo endeminė.

Birželio 23 dieną PSO sušaukė ekspertų komiteto posėdį, kad šis patartų, ar skelbti tarptautinio masto ekstremalią visuomenės sveikatai padėtį.

Tačiau dauguma ekspertų, tuo metu rengusių rekomendaciją PSO vadovui Tedrosui Adhanomui Ghebreyesusui (Tedrosui Adanomui Gebrejesusui), nusprendė, kad padėtis dar nėra tokia rimta, nors ir išreiškė didelį susirūpinimą dėl protrūkio masto ir paragino imtis intensyvių atsakomųjų veiksmų ligos plitimui pažaboti.

Dabar, daugėjant užsikrėtimo atvejų, šaukiamas antras posėdis.

„Ekstremaliųjų situacijų komitetas pateiks PSO generaliniam direktoriui savo nuomonę [dėl to], ar šis atvejis yra ekstremali visuomenės sveikatai padėtis“, – sakoma PSO pareiškime.

„Jie taip, jis pasiūlys laikinas rekomendacijas, kaip geriau užkirsti kelią ligos plitimui ir jį stabdyti, [kaip geriau] valdyti pasaulinį... atsaką“, – sakoma jame.

Kažkurią dieną po susitikimo bus paskelbtas atitinkamas pareiškimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Neabejoju,bandys prastumti "bizniuką",kaip su korone.

Rimas.

Rimas. portretas
Medijios paslamekai ,subine apsivalikite .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių