PSO vadovas: tik vakcinos nepakaks pandemijai sustabdyti

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pareiškė, kad vien tik vakcinos nuo nuo COVID-19 nepakaks pandemijai sustabdyti.

Pasaulyje iš viso užregistruota daugiau nei 54 mln. COVID-19 atvejų, ši liga nusinešė jau daugiau nei 1,3 mln. žmonių gyvybes.

„Vakcina papildys kitus mūsų turimus įrankius, o ne pakeis juos. Pati vakcina pandemijos neužbaigs“, – sakė T. A. Ghebreyesusas.

Šeštadienį PSO paskelbė apie rekordinį vienos paros naujų COVID-19 atvejų skaičių – 660 905.

PSO vadovo teigimu, iš pradžių vakcinos tiekimas būtų apribotas, o skiepijami būtų „sveikatos apsaugos darbuotojai, senyvo amžiaus ir kiti rizikos grupėse esantys žmonės. Tai, tikėtina, sumažintų mirčių skaičių ir leistų sveikatos sistemoms susitvarkyti“.

Tiesa, perspėjo jis: „Virusui vis dar bus likę daug vietos judėti. Ir toliau reikės stebėjimo, žmonės turės būti testuojami, izoliuojami ir gydomi, kontaktai turės būti sekami.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na taip

Na taip portretas
tuo labjau kad vakcina nežinia kokia.Kol neišbandys jos ant aborigenų tol nėra ko tikėtis kad bent koks jos varijantas padės....o jau kai atras tikrąją tai pirmiausia ją veš į Ameriką ir turtingas šalis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių