R. Lingienė apie barų darbą: kuo vėlesnis laikas, tuo labiau atsipalaiduojama

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė sako, kad yra prasminga riboti naktinių barų ir kitų maitinimo įstaigų darbo laiką, nes naktį žmonės labiau atsipalaiduoja ir nesilaiko saugumo reikalavimų.

„Graikijoje iki vidurnakčio ribojamas barų ir restoranų darbo laikas populiariose turistų lankomose vietose. Šalys imasi tokių priemonių, nes visiškai aišku, kad kuo vėliau į naktį, kuo vėlesnis laikas, tuo žmonės labiau atsipalaiduoja ir sunkiau yra išlaikyti atstumą tarp jų. Tuo labiau sąlyčio laikas irgi ilgėja. Atsipalaidavę žmonės, ko gero, mažiau arba neteisingai dėvi apsaugos priemones“, – sakė R. Lingienė.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį teigė, kad yra nuskambėję keli siūlymai, nuo kurios valandos būtų galima riboti naktinių pasilinksminimo ar maitinimo vietų darbo laiką.

„Jau ir prieš tai buvo keli siūlymai nuskambėję, jie dar yra neformalūs, buvo ir antra valanda nakties siūlyta, ir dvylikta, buvo ministrų, kas siūlė dešimtą valandą. Vyriausybė apsispręs.

Mano nuomone, logikos pradėti leisti tą naktinę veiklą turbūt nėra, jei neleisti, tai neleisti jos visai. Dauguma, matyt, pradeda veikti nuo 22 valandos. Aišku, reikia įvertinti, kad žmonės susirenka į šeimų šventes, kažkokius kitus pasibuvimus“, – pirmadienį sakė A. Veryga.

Anot jo, bus siekiama surasti sprendimą, kuris netrukdytų atskirų pasibuvimo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių