R. Lingienė: turime per 20 išplitusių koronaviruso židinių Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė palaiko Vyriausybės siūlymą Velykų savaitgalį apriboti žmonių judėjimą į miestus bei miestelius. Pasak jos, šiuo metu turime per 20 išplitusių koronaviruso židinių Lietuvoje, kuriuos reikia lokalizuoti.

„Epidemiologiniu požiūriu mes absoliučiai turime mažinti (galimybę) virusui iš užsikrėtusio žmogaus patekti į kitą imlią terpę, kitam sveikam žmogui“, – LRT radijui sakė R. Lingienė.

„Daugėja besimptomių atvejų, plius turime 20 židinių Lietuvoje. Tai reiškia, kad 20 atvejų nustatyta nuo kelių iki keliasdešimt, susijusių tarpusavyje. (...) Jeigu židinius sugebėsime lokalizuoti, apsibrėžti židinio ribas, taip pat hospitalizuoti ir tinkamai izoliuoti, gydyti susirgusius ir taip pat izoliuosime visus bekontakčius asmenis, tai optimizmui bus daugiau prasmės“, – teigė ji.

Pasak jos, švelninti karantiną būtų galima tik po trijų savaičių.

„Mano nuomone, ar švelninti karantiną, bus galima matyti jau gerokai po Velykų, maždaug 2 savaites po jų, dabar džiugių naujienų negaliu pasakyti“, – teigė R. Lingienė.

Rolanda Lingienė. M. Morkevičiaus nuotr.

„Aš labai atsargiai vertinčiau tos kreivės plokštėjimą, žinoma, tam tikro optimizmo tai suteikia, tačiau didžiulį nerimą kelia susirgusių sveikatos priežiūros specialistų skaičius, šiuo metu jų turime 135, o virš 1000, kurie yra ar buvo izoliacijoje“, – sakė specialistė.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) balandžio 8 d. 7.00 val. duomenimis, Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 912.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Ne išplitusių , o dirbtinai ir tyčia išplėstų . Turėjo visi įvažiuojantys į Lietuvą , priverstinai karantinuojami . O nepaleisti viruso nešiotojų po šalį . Tai nusikaltimas prieš Lietuvą .

Romualdas

Romualdas portretas
Kauno medikų skaičių sergančių žinant ,o dar galimai yra ir nežinomų .Tai vaizdas ne labai optimistinis , baisu ir pagalba, pakviesti nežinai kaip gali tai atsiliepti.

viktoras

viktoras portretas
kodel neparaso kur tie zidiniai,matyt kad nezino?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių