S. Malinauskas: pranešantys apie nustatytus koronaviruso atvejus Lietuvoje meluoja

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas teigia, kad visi, kurie praneša apie jau nustatytus koronaviruso atvejus Lietuvoje, meluoja. 

„Šiuo metu kraujo tyrimai atliekami du arba tris kartus per parą (priklausomai, koks yra poreikis). Esame sutarę, kad jau nuo šiandien, kai ims veikti Visuomenės informavimo grupė (VIG), tikslią informaciją apie rezultatus skelbsime taip pat du arba tris kartus per parą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienio popietę rašė S. Malinauskas.

„Paskutinė informacija, kuri prieš pora valandų yra gauta, iš 12 naujų mėginių nė vienas nepasitvirtino, kol kas Lietuvoje nėra fiksuotas nė vienas koronaviruso atvejis. Visi, kas praneša apie jau nustatytus atvejus Lietuvoje, tiesiog meluoja“, –  teigė S. Malinauskas. Anot jo, nustačius pirmąjį koronaviruso atvejį Lietuvoje informacija su visuomene bus pasidalinta iškart.

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centras ketvirtadienį susirinko į pirmąjį posėdį, kuriame tariasi dėl priemonių prieš koronavirusą.

Aptars aktualiausius klausimus

Anot jo, susirinkęs ekstremalių situacijų centras aptars šiuo metu aktualius klausimus.


„Pirmiausia bus sudaryta pati struktūra, bus įtraukti papildomi žmonės į Ekstremalių situacijų koordinavimo centrą, bus aptartas klausimas, susijęs su rekomendacijomis ir privalomais nurodymais – klausimų yra labai daug. Taip pat komandiruotės, važiavimai į užsienį, svečių priėmimas, renginiai, turimi rezervai ir jų panaudojimas. Galų gale komunikaciniai klausimai – kaip informuoti visuomenę“, – prieš posėdį LRT teigė jis.

Skirmantas Malinauskas. M.Morkevičiaus/ ELTOS nuotr.

Pasak S. Malinausko, centrui vadovauja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o centro koordinatorius Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovo pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

„Kuomet paskelbiama ekstremali situacija, aktyvuojasi ekstremalių situacijų koordinavimo centras. Jį koordinuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pavaduotojas Mindaugas Kanapickas. Vadovas Aurelijus Veryga. Ten visų institucijų vadovai ir jie dirba „non stop“. (...) Sveikatos ministras laisvas įtraukti kokius nori specialistus. Bus papildyta labai daug sveikatos apsaugos specialistais ir t. t. Per pirmą posėdį ateina jau pirmi specialistai. Toliau jis gali visaip transformuotis“, – teigė jis.

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centras taip pat turės ir visuomenės informavimo grupę, kuriai vadovaus pats S. Malinauskas.

„Komisijai vadovauju aš, ministro pirmininko patarėjas. Taip pat į komisiją įeina Užsienio reikalų ministerijos, Teisingumo ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, kuri čia ir lyderiauja, Finansų ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, Lietuvos banko atstovai. Taip pat bus papildomai įtraukti pavaldžių institucijų, kurios daugiausiai susiduria su problemomis, atstovai“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audeja

Audeja portretas
Kaip laidos uzsikretusius

!

! portretas
Kas cia neaisku, Lietuvos valdzia asilu gauja, nusprende, kad reikia jog visi lietuvos pilieciai butinai persirgtu ir ant savo kailio isbandytu ta korona virusa. Jiems taigi nerupi kad puse Lietuvos gali ismirti

ziopy

ziopy portretas
sendien dar nera,bet ryt poryt,jis tikrai apsilankys,nors, jis jau Lietuvoje,tik dar neislindo,bet kaip islys mazai nepasirodys ,ruoskites ....... .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių