Šalčio pasekmės – amputuotos galūnės

Šalčiui neskubant trauktis iš uostamiesčio, kol kas skaičiuojamos pavienės šalčio aukos, kurioms prireikė rimtesnės medikų pagalbos. Gydytojai prognozuoja, kad darbymetis prasidės po kelių savaičių, kai nušalusieji galūnes pamatys akivaizdžius kūno pokyčius.

Uostamiesčio ligoninių priėmimo skyriuose suteikus pagalbą, sušalusieji, dažniausiai benamiai, vėl išleidžiami namo arba į gatvę. Rimtesnės medikų pagalbos prireikė vos dviem galūnes nušalusiems žmonėms.

Kaip sakė Klaipėdos universitetinės ligoninės Traumatologijos skyriaus vedėjas Vytautas Staniulis, operuoti kol kas prireikė tik vieną šalčio auką. 73 metų moteriai, mėgstančiai asocialų gyvenimo būdą, teko amputuoti pėdas. Jas moteris nušalo prieš mėnesį, dar iki didžiųjų šalčių.

„Vasara ar žiema pas mus dabar neturi reikšmės. Jokių rimtesnių nušalimų ar traumų, susijusių su žiema, neturime“, – pridūrė Traumatologijos skyriaus vedėjas.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kundrotas antrino, kad masiško pacientų, nukentėjusiųjų nuo šalčių, antplūdžio nesulaukė. Pagalbos dažniau prireikia tik asocialiems žmonėms.

Kol kas ligoninėje gydoma vienintelė šalčio auka – socialiniame paribyje gyvenančiam vyrui amputuoti plaštakos pirštai. Šiuos jis nušalo taip pat gerokai anksčiau nei Klaipėdą sukaustė šaltis.

M.Kundrotas prognozavo, kad nušalusieji galūnes pacientai pasipils po savaitės ar dviejų, kai kūno pokyčiai bus akivaizdūs.

„Kol nėra požymių, jie nesikreipia. Bet kai pradeda juoduoti ar gangrenuoti galūnės, užplūsta Priėmimo skyrių. Dažniausiai tai būna asocialūs žmonės. Retas atvejis, kad dėl tokių bėdų kreiptųsi normalus žmogus“, – paaiškino ligoninės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių