Šalyje paskiepyta beveik du trečdaliai suaugusiųjų, vakcinacijos tempai nežymiai sumenko

Šalyje paskiepyta beveik du trečdaliai suaugusiųjų – 62,1 proc. pilnamečių gyventojų, tačiau skiepijimosi tempai per savaitę nežymiai sumenko, rodo Statistikos departamento duomenys.

Nuo praėjusio penktadienio iki šio ketvirtadienio per parą pirmąjį skiepą vidutiniškai gavo 8975 žmonės, savaite anksčiau tokių vidutiniškai buvo 9090.

Iš viso šią savaitę pirmąja doze paskiepyta 62,8 tūkst., o savaite anksčiau – 63,6 tūkst. žmonių.

Rekomenduojama 70 proc. paskiepytųjų dalis yra pasiekta trijose amžiaus grupėse iš dešimties: 65–69, 70–74 ir 75–79 metų grupėse, tačiau prie šios ribos artėja ir 55–64 metų grupė.

Išskyrus vaikus, likusiose amžiaus grupėse paskiepyta daugiau nei pusė gyventojų.

Pusę ir daugiau pilnamečių šalies gyventojų paskiepijo beveik visos šalies savivaldybės – 58 iš 60. To nepadarė tik Vilniaus ir Šalčininkų rajonai.

Tiesa, Vilniaus rajonas nuo šios ribos atsilieka per pusę procentinio punkto, čia mažiausiai vieną skiepo dozę gavo 49,5 proc. suaugusiųjų. Tuo tarpu Šalčininkų rajone paskiepyta daugiau nei trečdalis (37,1 proc.) visų suaugusiųjų.

Sąrašo lydere ir toliau išlieka Neringa, kur mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti visi vyresni nei 18 metų gyventojai. Vertinant paskiepytųjų dalį nuo visų gyventojų, tokie žmones sudaro 92,1 procento.

Tarp didesnių miestų pirmauja Alytus, Panevėžys ir Kaunas, čia atitinkamai paskiepyta 66,3 proc. ir po 66,2 proc. suaugusiųjų (57,2 proc., 56,5 proc. ir 56 proc., skaičiuojant nuo visų gyventojų).

Vilniuje mažiausiai vieną vakcinos dozę gavo 65,5 proc. pilnamečių (54,7 proc. nuo visų), Šiauliuose – 59,6 proc. (50,8 proc.), o Klaipėdoje – 53 proc. (43,9 proc.) suaugusių gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasaulio says nebera salys o yra verslo bendroves, korporacijos kas su savo 'pilieciais' daro ka nori. Juk savo bendrove kai zmogus turi, tai ir savo taisykles daro. Kaip policinkai kurie 'tarnauja' savo ' respublikos pilieciams' gali juos dauzyti, stumdyti? Respublikoje to nebutu nes zmones issisinktu sau tinkamus atstovus ir juos kontroliuotu o dabar vyksta viskas atvirksciai

Es pilieciai

Es pilieciai portretas
Ir vel fake ... 80% pries mirti yra pries skiepa nes jis daugiau zalos daro nei naudos ... ir tik skiepyti serga 3 kartus dazniau , sunkiau , platina dazniau ir dar mutuoja pas juos tas virusas ir mirsta 60% paskiepytu ....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių