Šalyje – vėl COVID-19 atvejų rekordas: įvardijo, kur padėtis – sudėtingiausia

Per praėjusią parą buvo nustatyti 3799 nauji koronaviruso atvejai – tai didžiausias iki šiol paros atvejų skaičius, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas.

Nuo koronaviruso per praėjusią parą mirė 43 žmonės, viena koronaviruso aukų buvo 30–39 metų amžiaus grupėje, keturi – 50–59 metų amžiaus grupėje, kiti buvo vyresnio amžiaus.

Daugiausiai – Vilniaus apskrityje

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad daugiausiai atvejų – 1139 – registruoti Vilniaus apskrityje. Kauno apskrityje registruota 842, Klaipėdos – 378, Panevėžio – 377, Šiaulių – 290, Utenos – 224 koronaviruso atvejai.

Dar 188  infekcijos atvejai patvirtinti Alytaus, 158 Marijampolės, 99 Telšių ir 72 Tauragės apskrityse. 32 atvejai kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui trūkstant informacijos.

Šiuo metu atlikta 1678 atvejų epidemiologinė diagnostika, 2121 atvejai į NVSC sistemą pateko vėlai vakare arba naktį, todėl jie tiriami ketvirtadienį.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. asmenys nebuvo išvykę į užsienį ir nebendravo su patvirtintais COVID-19 atvejais, šiuo metu registruota 224.

Protrūkiai – globos namuose

53 praėjusią parą patvirtinti koronavirusinės infekcijos atvejai siejami su protrūkiu Ukmergės rajone įsikūrusiuose Jasiuliškių socialinės globos namuose. Nuo gruodžio pradžios iš viso registruota per 160 su šiuo protrūkiu susijusių COVID-19 atvejų.

Dar 33 infekcijos atvejai praėjusią parą registruoti Vilkaviškio rajone įsikūrusiuose Didvyžių globos namuose, kur infekcija patvirtinta 31 gyventojui ir dviem darbuotojams. Iš viso su protrūkiu šiuo metu siejami 43 COVID-19 ligos atvejai.

25 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai siejami su protrūkiu Anykščių rajone veikiančiuose Aknystos socialinės globos namuose. Šiuo metu su protrūkiu siejami 145 COVID-19 ligos atvejai, nustatyti per pastarąsias dvi savaites.

13 infekcijos atvejų vakar registruota Telšių rajone įsikūrusiuose Dūseikių socialinės globos namuose, iš viso su protrūkiu siejama per 200 koronavirusinės infekcijos atvejų. Dar 12 infekcijos atvejų, patvirtintų trečiadienį, siejama su protrūkiu Kelmės rajone veikiančiuose Liolių socialinės globos namų Užvenčio padalinyje, taip pat 12 infekcijos atvejų – su protrūkiu Šiaulių ilgalaikio gydymo ir geriatrijos centre.

Naujai nustatyti atvejai taip pat siejami su protrūkiais Lazdijų rajone veikiančiuose Kapčiamiesčio globos namuose, Marijampolės Suvalkijos socialinės globos namuose, Šakių rajone įsikūrusiuose Kukarskės globos namuose, Šilutės rajone veikiančiuose Macikų socialinės globos namuose, Skuodo rajono Barstyčių vaikų globos namuose, Zarasų socialinės globos namuose.

Be to, toliau tęsiasi protrūkiai Marijampolės pataisos namuose, Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje, Pravieniškių pataisos namuose.

Taip pat registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kauno klinikos, LSMU Kauno ligoninėje, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje, Pasvalio ligoninėje, Biržų ligoninėje, Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, Tauragės ligoninėje, Regioninėje Telšių ligoninėje.

Nauji atvejai įmonėse

Trečiadienį registruoti infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Vilniaus rajone veikiančioje mėsos perdirbimo įmonėje, statybos, maisto pramonės įmonėse, Marijampolėje įsikūrusiose langų gamybos, tekstilės, siuvimo įmonėse, taip pat Kazlų Rūdoje veikiančioje baldų gamybos įmonėje.

Taip pat per praėjusią parą registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais namus prižiūrinčioje įmonėje Rokiškyje, pieno pramonės įmonėje Rokiškyje, baldų gamybos įmonėje Kupiškyje, grūdų perdirbimo įmonėje Plungėje, pieno perdirbimo įmonėje Telšiuose.

Registruoti ir COVID-19 atvejai, siejami su protrūkiais Raseinių vartotojų kooperatyve, Raseiniuose veikiančiose žuvies perdirbimo, statybos, prekybos pramoninėmis prekėmis įmonėse. Taip pat patvirtinti infekcijos atvejai, vertinama, susiję su protrūkiais Kauno transporto, metalo apdirbimo, žuvies perdirbimo, baldų gamybos įmonėse, Klaipėdos metalo apdirbimo įmonėje, Kretingos biodegalų gamybos įmonėje, statybose įmonėje Gargžduose.

Praėjusią parą fiksuoti ir atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Šalčininkų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, Raseinių neįgaliųjų užimtumo ir paslaugų centre, Prienų rajono Jiezno seniūnijoje, Pasvalio socialinių paslaugų centre, Biržų rajono savivaldybėje, Mažeikių rajono savivaldybėje.

Su protrūkiai šeimose siejama per 200 atvejų

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 234.

Per praėjusią parą nuo COVID-19 pasveiko 4572 žmonės, o bendras sergančių koronavirusu asmenų skaičius siekia 61 tūkst. 553.

Nuo pandemijos pradžios bendras patvirtintų COVID-19 atvejų konkretiems žmonėms skaičius siekia 123 tūkst. 889, nuo koronaviruso mirė 1186 žmonės, dėl kitų priežasčių mirusių užsikrėtusių koronavirusu asmenų skaičius siekia 591.

Per praėjusią parą buvo ištirta 13 tūkst. 913 ėminių dėl įtariamo koronaviruso, nuo pandemijos pradžios – 1 mln. 559 tūkst. 23.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Meluoja išsijuose

Tu " ? " teisus.

Tu " ? " teisus. portretas
Nausėda yra nulis.Dar tokio preziko neturėjom.Pasielgtų garbingai atsistatydindamas.

'

' portretas
del visuomenes saugumo pandemijos metu privalau pranešti: pasisaugokit tokio išsigimėlio Aivaro Znamensko, gyvenančio Taikos pr.84-4, važinėjančio juodu automobiliu BMW XS valst. nr. LYE 489, kuris pasiveja žmogų lauke prie parduotuvės ir spjauna jam ant veido grasindamas apkrėsti virusu, už tai kad žmogus drįso jam ir jo šliundrai Simonai pasakyti pastabą kad jie laikytūsi atstumo prie kasos, išsigimėliui Znamenskui policija už tai jau yra surašiusi protokolą nr. 24-ANR_P-1056-2020...už tokią situaciją šalyje galit "padekoti" tokiems kaip Znamenskas....iveskit į googla Znamenską, pamatysit kur dirba tas išsigimėlis.. pasidalinkit šiuo pranešimu su kuo daugiau žmonių...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių