SAM aiškinasi situaciją dėl galimos savivalės skiepijant žmones Marijampolėje

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketvirtadienį pranešė besiaiškinanti situaciją dėl galimos savivalės Marijampolėje sudarant „gyvą eilę“ žmonių, atėjusių skiepytis nuo COVID-19.

„SAM kreipėsi į Marijampolės savivaldybės administracijos direktorių su prašymu pateikti pagrįstus paaiškinimus, kodėl galimai buvo nesilaikoma teisės aktų reikalavimų dėl vakcinavimo organizavimo“, – rašoma pranešime.

Ministerija teigia nuolat bendradarbiaujanti su savivaldybių paskirtais vakcinavimo proceso koordinatoriais ir atsižvelgianti į jų teikiamus siūlymus dėl vakcinavimo proceso.

„Siekiant paspartinti vakcinacijos procesą, gydymo įstaigoms leista pereiti prie toliau iš eilės esančios prioritetinės grupės arba grupių, jeigu nepavyksta paskiepyti pirmiau esančios grupės asmenų ir dėl to įstaiga nesunaudoja visų per savaitę pristatytų vakcinos dozių“, – sako ministerija.

Ji pabrėžia, kad visos savivaldybės ir jose veikiantys vakcinavimo centrai privalo laikytis sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtinto prioritetinių grupių eiliškumo.

TV3 Žinios antradienį pranešė, kad Marijampolėje sudarius „gyvą eilę“ skiepytis nuo koronaviruso mažmeninės prekybos darbuotojams, vakciną galėjo gauti jokiuose prioritetų sąrašuose nesantys žmonės, nes jų darbovietės nebuvo tikrinamos.

Anot televizijos reportažo, po pietų marijampoliečiai pradėjo dalytis žinutėmis, kad kompanijos „AstraZeneca“ vakcina gali pasiskiepyti kas tik nori. Keli žurnalistų kalbinti marijampoliečiai pripažino, kad skiepijosi nebūdami prioriteto sąraše.

Marijampolės pirminio sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojas ir už vakcinavimą atsakingas Paulius Gradeckas patvirtino, kad po pietų skiepyti visi, kas tik atėjo.

„Pirmenybė, aišku, buvo teikiama tiems, kurie parodė dokumentus. Bet kažkuriuo momentu buvo tas momentas, kad žmonės tiesiog sakydavo, kad dirba, priklauso tam prioritetui ir nebuvo prašoma darbo pažymėjimo“, – TV3 Žinioms sakė P. Gradeckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krod

Krod portretas
Śaunuoliai,suvalkiećiai,nelaisto vakcinü
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių