SAM kanclerė: COVID-19 persirgusius žmones skiepyti gali būti pradėta nuo antradienio

Vyriausybei pirmadienį priėmus karantino nutarimo pakeitimus, persirgę COVID-19 žmonės skiepyti būtų pradėti nuo antradienio, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerė.

„Kalbant apie persirgusiųjų skiepijimą pirma doze, laukiame Vyriausybės sprendimo šiandien – karantino nutarimo priėmimo. Jame yra papildyta Galimybių paso schema dėl persirgusiųjų skiepijimo viena doze, kad laikomas gyventojas saugiu žmogumi. Priėmus atitinkamai šį sprendimą, nuo rytojaus jau persirgę gyventojai būtų skiepijami viena vakcinos doze“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė.

Pirmadienį Vyriausybei teikiamuose karantino pakeitimuose numatyta, kad koronavirusu persirgusius žmones ketinama skiepyti viena vakcinos doze.

Jie švelnesnėmis karantino sąlygomis su Galimybių pasu galės naudotis neribotą laiką, tačiau nuo skiepo turės praeiti dvi savaitės.

Persirgusiems ir neskiepytiems žmonėms laisvesnes karantino sąlygas žadama prailginti iki 210 dienų vietoj 180, kaip yra dabar.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių