SAM: Lietuva Ukrainai perduoda ketvirtą vaistų, kitų priemonių siuntą už 634 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Į Ukrainą iškeliavo pirmasis vilkikas iš numatytų keturių, kuriais bus vežama ketvirtoji vaistų, kitų medicininių priemonių siunta už beveik 634 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Su Kremliaus pajėgomis kovojantiems ukrainiečiams išsiųsti skausmą ir uždegimą malšinantys, nejautrą chirurginių operacijų metu sukeliantys prieširdžių virpėjimui gydyti skirti vaistai, tromboembolijų profilaktikai ir gydymui skirti vaistiniai preparatai.

Taip pat perduoti vaistai nuo arterinės hipertenzijos, pykinimo ir vėmimo, opaligės, krūties vėžio, grybelinės infekcijos ir alergijos.

Siuntoje yra ir asmens apsaugos ir kitų medicininių priemonių.

Tarp jų – antbačiai, apsauginės prijuostės, medicininės kaukės ir dezinfekcinis gelis rankoms, viršgerkliniai vamzdeliai, skirti kvėpavimo takų praeinamumui palaikyti bendrosios nejautros metu, endotrachėjinės uždaro siurbimo sistemos.

Iš viso 418 tūkst. eurų vertės vaistai ir įvairios priemonės skiriamos iš valstybės rezervo, gydymo įstaigų, COVID-19 rezervo. Dalis vaistinių preparatų gauta ir perduodama pagal Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) sudarytas paramos sutartis.

Artimiausiu metu į Ukrainą turėtų iškeliauti ir Kauno klinikose esantis ir jos veiklai nebenaudojamas ministerijos turtas – chirurginėms manipuliacijoms atlikti reikalingi prietaisai, instrumentų dezinfekcijai skirti įrengimai, pacientų slaugai pagerinti skirtos priemonės, aparatūra chirurginėms operacijoms atlikti. Jo vertė siekia 216 tūkst. eurų.

Iš viso maždaug 634 tūkst. eurų vertės siuntos nugabenimu į Ukrainą rūpinasi Susisiekimo ministerija.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarasvaistaipagalba ukrainiečiamsvaistai ukrainiečiams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių