Ministras atskleidė, kaip siūloma riboti naktinių maitinimo įstaigų darbo laiką

Vyriausybei bus siūloma dėl koronaviruso plitimo grėsmės trumpinti maitinimo įstaigų darbo laiką iki vidurnakčio, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra naktinės viešojo maitinimo įstaigos – ateinančią savaitę Vyriausybei jau bus pateiktas projektas dėl darbo laiko sutrumpinimo ir bus siūloma nustatyti taip, kaip yra pas mus kaimyninėje Latvijoje – kad būtų galima veikti iki 24 valandos“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė ministras.

Pasak jo, apie tai jau buvo diskutuota tiek Vyriausybėje, tiek COVID-19 valdymo komitete, todėl tikėtina, jog šie apribojimai ir bus priimti.

„Verslai turėtų žinoti, tam ruoštis ir tikrai labai mažai tikėtina, kad toks sprendimas būtų nepriimtas“, – teigė A. Veryga.

A. Veryga taip pat ragino gyventojus atsakingai apgalvoti, ar, epidemiologinei situacijai blogėjant, verta eiti į pasilinksminimo vietas.

„Nors neturime eksponentinio augimo, jis pakankamai nuosaikus ir kol kas daugiau užsikrėtimų yra tarp jaunų žmonių, ir tai nesukelia kažkokio nepakeliamo krūvio gydymo įstaigoms (...), noriu paraginti jau ir savaitgaliais pagalvoti, ar tikrai būtina eiti į kažkokias susibūrimo vietas, ar nereikėtų labiau pasisaugoti, ypač tiems, kurie gyvena su vyresnio amžiaus, sergančiais žmonėmis“, – sakė ministras.

Šiuo metu naktimis veikiančių kavinių ir barų darbo laikas nėra ribojamas.

Kviečiame žiūrėti tiesiogiai.


Kaip penktadienį skelbta, per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 48 nauji koronaviruso atvejai, taip pat registruota 86-ta mirtis.

Tai didžiausias naujų koronaviruso atvejų skaičius šalyje nuo balandžio 19 dienos, kuomet pranešta apie 59 naujus užsikrėtimo atvejus.

Lietuvoje iš viso patvirtinta 2810 koronaviruso atvejų, tebeserga 895 asmenys, 1816 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ed

Ed  portretas
Idiotu idiotais. Koks skyrtumas ar 24ar 2 ar 4 nakties. Tai uždaryk visai. Arba nedaryk sau gėdos.

AS

AS portretas
Tipo iki kokios 22h virusas nepuola,o jau po 22h atakuoja

Anonimas

Anonimas portretas
Uzdayti ta asila I lukiskes tegul zmones ziuri kai I koki asila su nuleipusiom ausim
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių