SAM: dalis savivaldybių likus vakcinos jau skiepija 55-erių ir vyresnius gyventojus

Dalis savivaldybių likus vakcinos jau skiepija 55-erių ir vyresnius gyventojus, tokių savivaldybių artimiausiu metu daugės, sako Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas.

Vilniaus savivaldybė savaitės pabaigoje yra sudariusi galimybę skiepytis šios amžiaus grupės gyventojams.

„Natūralu, kad savivaldybės leidžiasi prioritetais žemyn ir tada skiepija šią amžiaus grupę. Kas liečia Vilniaus atvejį, tiesiog savaitės pradžioje jie dar skiepija kiras grupes ir jeigu mato, kad savaitės pabaigoje turės likutį vakcinų, kadangi tikslo nėra jas laikyti, leidžiasi prioritetu žemyn ir toliau skiepija tuos gyventojus“, – BNS penktadienį sakė SAM Elektroninės sveikatos sistemos ir informacinių išteklių skyriaus vyriausiasis specialistas Lukas Galkus.

„Vilnius nėra vienintelė savivaldybė, jau ir keliose kitose šiuos gyventojus skiepija, jeigu lieka vakcinos. Turbūt vis einant daugiau savaičių į priekį, tokių savivaldybių vis daugės. Po poros savaičių dauguma savivaldybių greičiausiai skiepys šį prioritetą“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministras yra nustatęs prioritetinį sąrašą, pagal kurį pirmiausia paskiepyti medikai, ligoniai, vyriausi šalies gyventojai, taip pat švietimo bendruomenė, abiturientai, skiepijami kai kurių svarbių specialybių atstovai.

Masinę gyventojų vakcinaciją, kai skiepą galės gauti visi norintys, planuojama pradėti birželio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių