SAM: siekiant greičiau atnaujinti planinį gydymą, ligoninėms mažinami reikalavimai

  • Teksto dydis:

Siekiant greičiau atnaujinti planinį gydymą, ligoninėms mažinami reikalavimai dėl turimos medicinos įrangos rezervo, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Jos teigimu, planinių paslaugų teikimą atnaujinusios ligoninės per dvi savaites turės pasiekti nustatytą rodiklį – planinėms paslaugoms teikti naudoti ne mažiau 80 proc. infrastruktūros – lovų, medicinos įrangos ir pan.

Tai numatyta sveikatos apsaugos ministro, ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendime.

SAM teigia, kad nuo šiol paslaugų teikimą organizuojančios ligoninės privalės užtikrinti, kad jų veikimo teritorijoje esančių gydymo įstaigų rezerve koronavirusu užsikrėtusiems pacientams priimti būtų mažiau nei iki šiol lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatais bei lovų su deguonies tiekimu.

Numatyta, kad turės būti ne mažiau nei penkios lovos su dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatais – anksčiau buvo 50, ir ne mažiau nei 30 lovų su deguonies tiekimu – anksčiau buvo 300, skaičiuojant 1 mln. gyventojų.

Be kita ko, nuspręsta didinti medicinos įrangos koronaviruso infekcija sergančius pacientus gydančiose ligoninėse kiekį, taip pat nustatyti siektini lovų, prie kurių tiekiamas deguonis, rodikliai.

SAM primena, kad paslaugų teikimą organizuojančios įstaigos – Santaros ir Kauno klinikos, Klaipėdos universitetinė ligoninė, Respublikinės Šiaulių ir Panevėžio ligoninės.


Šiame straipsnyje: karantino švelninimasligoninių darbasSAMplaninis gydymasplaninės operacijosCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių