SAM viceministrė: masinės vakcinacijos pirmąjį metų ketvirtį tikėtis nereikėtų

Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė teigia, kad, atsižvelgiant į „Pfizer“ vakcinos atvykimo grafikus, visuomenės masinės vakcinacijos pirmąjį metų ketvirtį Lietuvoje nereikėtų tikėtis.

„Pfizer“ vakcinos atvykimo grafikai tikrai kinta. Ir kokius atvykimo grafikus į Lietuvą matome, tai masinės vakcinacijos pirmą ketvirtį tikrai tikėtis negalime. Per sausio mėnesį galėtume tikėtis vakcinuoti visus medikus, kurie yra vadinamojoje „front line“ ir kurie tiesiogiai dirba su koronaviruso pacientais ir yra greta jų. Kalba ne tik apie gydytojus, bet ir slaugytojai ir jų padėjėjai ir visi kiti savanoriai, kurie padeda ligoninėms“, – apie kitus vakcinacijos etapus Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete teigė Ž. Simonaitytė.

Pasak jos, kuomet bus paskiepyti visi medicinos darbuotojai, kurie dirba su koronaviruso pacientais, tuomet bus skiepijami slaugos ir globos namų darbuotojai ir gyventojai.

„Kita grupė, kurios vakcinacija prasidės, tai bus slaugos ir globos namų darbuotojai ir gyventojai. Čia mes turime vieną didžiausių rizikos grupių ir susirgimų joje turime labai daug. Čia turime ir baisų statistinį rodiklį, kad net 50 proc. šios grupės žmonių, susirgę koronavirusu, miršta. Tai tikrai rizikos grupė, kuri ne tik paveiki užsikrėtimams, bet ir pačios ligos formos yra labai sudėtingos. Kita grupė, prie kurios keliausim, tai vyresni žmonės su lėtinėmis ligomis“, – teigė Ž. Simonaitytė.

Šeštadienį į Lietuvą pristatyta dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ bendrai sukurtos vakcinos pirmoji siunta. Iš viso iš šio gamintojo Lietuva įsigis daugiau nei 1,8 mln. vakcinos dozių.

Sekmadienį prasidėjo medicinos įstaigų darbuotojų skiepijimas nuo koronaviruso. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio ligoninės sutartinai vakcinacijos procesą pradėjo vienu metu – 8 valandą ryto. Planuojama, kad visi šalies medikai bus paskiepyti per pirmąjį kitų metų ketvirtį.

Lietuva yra sudariusi sutartis su šešiais vakcinų gamintojais ir iš jų ketina įsigyti daugiau nei 7 mln. vakcinos dozių. Jų turėtų užtekti paskiepyti bent 70 proc. šalies gyventojų. Pasak specialistų, tokia paskiepytų gyventojų dalis užtikrintų kolektyvinį imunitetą nuo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet masinis kalinimas bus tęsiamas???

Bet masinis kalinimas bus tęsiamas??? portretas
Visa valstybė dabar didelis lageris

ALGIS

ALGIS portretas
Vadinasi koronkei Lietuvoje startui bus žalia šviesa , įsibėgėjimas bus puikus , ačiu partijai , tėvynei ..

Actas

Actas portretas
Tokiais tempais, skiepysite 3 metus. Kosmaras.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių