Santaros klinikose paskiepyta daugiau nei 1000 žmonių, sergančių kraujo vėžiu

  • Teksto dydis:

VUL Santaros klinikose įsibėgėjo kaulų čiulpų transplantacijas patyrusių bei kraujo onkologinėmis ligomis sergančių pacientų skiepijimas.

Vasario 15 d. duomenimis, pirmąja vakcinos doze jau paskiepyti 1002 kraujo onkologiniai ligoniai. Iš jų 608 – 60 metų ir vyresni pacientai. Antrąja doze vakcinuoti 593 onkologinėmis ligomis sergantys asmenys.

Anot Santaros klinikų Hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centro vadovo prof. Laimono Griškevičiaus, šiems pacientams kyla didžiausia rizika, susirgus COVID-19.

„Pradžioje mūsų komanda turėjo įveikti daug iššūkių, kad tinkamai ir saugiai suorganizuotų šių pacientų vakcinavimą: reikėjo juos suregistruoti, surinkti, kartais net atsivežti. Susidūrėme su situacijomis, kai dalies jų kontaktai pasikeitę. Daliai buvo praėjęs trumpas laiko tarpas po kaulų čiulpų transplantacijos, kai kurie seniai transplantuoti. Nepaisant to, didžioji dalis pacientų aktyviai dalyvavo ir nuolat dalyvauja skiepijimosi procese. Dabar šie pacientai yra apsaugoti nuo jiems dažnai mirtinos COVID-19. Prireikus, bus galima tęsti pacientų kraujo onkologinės ligos tolimesnį gydymą“, – pasakoja profesorius.

Pacientus vienijančios asociacijos „Kraujas“ pirmininkė Ieva Drėgvienė džiaugiasi, kad kviečiant pacientus vakcinuotis nuo COVID-19, prisidėjo asociacijos savanoriai. „Dar labiau džiugina pacientų noras skiepytis. Bendraujant su jais pastebėjome, kad didžioji dalis jau laukė skiepytis kviečiančio skambučio ir nedvejodami išreiškė norą atvykti vakcinacijai. Pacientai iš visos Lietuvos, kuriems buvo atlikta kaulų čiulpų transplantacija, aktyviai vyksta skiepytis į Santaros klinikas nelaukdami, kol turės galimybę pasiskiepyti savo savivaldybėje. Tai rodo pacientų sąmoningumą, vertinant COVID-19 susirgimo grėsmę“, – įspūdžiais dalijosi I.Drėgvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ligonis

Ligonis portretas
Labai svarbi, reikalinga puikiai organizuota ir igyvendinta iniciatyva, išgelbėsianti ir leisianti gyventi tūkstanciams žmonių. Dekojame už rūpestį.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių