Santaros klinikų medikai skundžiasi: tenka dirbti suplyšusia darbo apranga

  • Teksto dydis:

Santaros klinikų medikai skundžiasi administracijos neaprūpinami tinkamais drabužiais, tvirtina, kad patys turi pirkti kai kurią įrangą.

„Chalatas yra pirktas mano, fonendoskopas pirktas mano, batai – visi perkasi patys. Turbūt nė vienas darbuotojas nėra aprūpinamas ligoninės darbo apranga, tai yra totalus nulis – galbūt vienas ar du skyriai turi pižamas“, – LRT televizijai sakė Santaros klinikų gydytojų profesinės sąjungos narys Giedrius Volbekas.

Norėdami atkreipti dėmesį į problemas, profesinės sąjungos atstovai sukūrė ir socialiniuose tinkluose išplatino vaizdo įrašą demonstruodami suplyšusius, nudėvėtus rūbus.

Santaros klinikų atstovė žiniasklaidai Jurgita Juozaitytė-Markevičienė tvirtina, kad pasibaigus COVID-19 pandemijai, finansinė įstaigos situacija ėmė gerėti, tad tikimasi dar šiemet dalį iš beveik 6,5 tūkst. įstaigos darbuotojų aprūpinti drabužiais.   

Situaciją kritikuoja ir Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, pabrėždamas, kad įstaiga turi „milijoninį biudžetą“, o toks nesirūpinimas darbuotojais „kainuoja pacientų pasitikėjimą“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SGS Santaros klinikų gydytojų sąjunga (@santarosgydytojai)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ko dejuojat padlos zmoniu nuodytojai. Pripratot per COVID-19 afera nieko nedirbti o gauti tris kart didesniu pinigus. Nemazai isvoget biudzeto pinigu - galit ir nusipirkti. Svarbiausia , atmatos baltais chalatais, kad direktoriai gauna algas didesnes negu prezidentas. Didziuokites atmatos.

gajos sovietinės tradicijos

gajos sovietinės tradicijos portretas
poliklinikų ir ligoninių vadovai apiplėšinėja medikus, o tie priversti reketuoti ligonius.

Anonimas

Anonimas portretas
o tai ka ranku iš užpakalio ištraukt negali kad susisiūt.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių