Seimo pirmininkė: vaikų nuo 5 metų skiepijimas turi didelę prasmę

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad vaikų nuo 5 metų skiepijimas nuo COVID-19 ligos turi didelę prasmę.

„Vis daugiau ir daugiau šalių atveria galimybę skiepyti vaikus nuo 5 iki 11 metų. Natūralu, kad tas klausimas ir pas mus netrukus bus svarstomas ir, matyt, bus priimtas tas pats sprendimas. Čia, manau, reikėtų vertinti nuomonę pediatrų, tų žmonių, kurie dirba su vaikais ir kurie mato, kad kovidas vaikams yra pavojingas, yra daug liekamųjų reiškinių“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Taigi, natūralu, kad tas vaikų skiepijimas yra turintis didelę prasmę, ir tikiuosi, kad kai tokia galimybė atsiras, žmonės skubės ja pasinaudoti“, – pabrėžė ji.

Taigi, natūralu, kad tas vaikų skiepijimas yra turintis didelę prasmę, ir tikiuosi, kad kai tokia galimybė atsiras, žmonės skubės ja pasinaudoti.

V. Čmilytė-Nielsen atkreipia dėmesį, kad Vyriausybėje svarstoma ir privalomo skiepijimo tam tikrų sričių darbuotojams galimybė.

„Vyriausybėje šie klausimai jau yra svarstomi, tai vėlgi yra natūralu. O taip, teisininkų bendruomenės, teisės korifėjų nuomonės šiuo atveju taip pat yra labai svarbios. Ir žvelgdami vėlgi aplink mes matome, kad Lietuva šiuo metu taiko vienas iš švelniausių priemonių, valdydama pandemiją“, – sakė Seimo pirmininkė.

„Tai klausimas, ar prireiks jų ryžtingesnių ateityje, yra kol kas atviras. Bet natūralu, kad įvairios (priemonės – ELTA) yra svarstomos“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė antradienį teigė, kad vaikų nuo 5 metų skiepijimas nuo COVID-19 turėtų prasidėti gruodžio antroje pusėje.

Šiuo metu Lietuvoje nuo COVID-19 ligos vakcinuojami vaikai nuo 12 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
O man idomu ar ji savo vaikus skiepys?

Rita

Rita portretas
Jus kesinates i ateiti.,mamos stovejo basos,jums nusispiaut.Karma jusu neaplenks uz mamu pergyvenimus,asaras.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Ka ta ... cia nusisneka?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių