Situacija prastėja: Lietuva pateko į paskutinę raudonąją COVID-19 zoną

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuva pagal sergamumo koronavirusu rodiklius įžengė į raudonąją C3 zoną.

Statistikos departamento duomenimis, šalies 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 202,1, o teigiamų diagnostinių testų dalis – iki 3,7 proc.

Šiuo metu Ignalinos rajono savivaldybė pagal sergamumą COVID-19 patenka į juodąją zoną. Čia 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų yra 56,6, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 11,1 proc.

Vienintelė Pakruojo rajono savivaldybė patenka į žaliąją COVID-19 zoną. Šioje savivaldybėje 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų yra 22, o teigiamų diagnostinių testų dalis – 0,3 proc.

Oficialiosios statistikos portalo nuotr.

Kaip skelbta anksčiau, praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 517 naujų koronaviruso atvejų, nuo šios infekcinės ligos mirė du žmonės.

Šalyje per praėjusią parą atliktas 5971 molekulinis (PGR) ir 9784 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 286 tūkst. 943 žmonės, iš jų tebeserga 4776 – vienu mažiau nei prieš parą.

Nuo COVID-19 per parą mirė vienas vyresnis nei 50-ies ir vienas vyresnis nei 60 metų žmogus.

Nuo šios ligos iš viso mirė 4433 žmonės, tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejamos 9067 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jovita

Jovita portretas
Jei kas nori suzinoti kur suo pakastas visame sitame tai rekomenduoju paskaityti Edward Griffin 'The Creature from Jekyll Island'; Gary Allen 'Rockefeller File', 'Scenarios for Future of Technology and International Development'. Ten visas aprasymas.Begom nuo vilko (sovietu Sajungos) ir ant meskos uzbegom(Europos Sajunga). Jie jus bando kiek istemps. Perskaitykit butinai tas knygas kad suprastumetet kas vyksta ir kodel. Smurtas, zmoniu kontrole. Vyriausybe atstovauja bankininku ir savo kisenes. Atsikratyti politikos ir centrinio banko visos salys turi, nes bus dar blogiau ir baisiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių