Skandalas dėl skiepų Šilalės rajone: už pažeidimus bus skiriamos baudos

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) ruošiasi surašyti administracinių nusižengimų protokolus asmenims, atsakingiems už skiepijimo nuo COVID-19 pažeidimus Šilalės rajone.

Kaip BNS informavo NVSC, specialistai vertino, ar į planuojamų skiepyti asmenų sąrašą įtraukti tokią teisę turintys asmenys ir, ar tai padaryta pagal prioritetų sąrašą bei nustatyti keturi pažeidimų atvejai.

„Nustatyta, kad teisės skiepytis neturėjo trys asmenys, kuriuos į skiepytinų sąrašą įtraukė Šilalės greitosios medicinos pagalbos stotis UAB „Ambulansas“, taip pat vienas asmuo, kurį į skiepytinų sąrašą įtraukė VšĮ Šilalės rajono ligoninė“, – pranešė NVSC.

Pasak centro, abiejų šių įstaigų atsakingi asmenys už skiepijimo pagal prioritetus pažeidimus valstybės biudžeto lėšomis įsigyjama vakcina bus kviečiami administracinio nusižengimo protokolo surašymui.

Pasak NVSC, bus kviečiami bendrovės „Ambulansas“ Šilalės padalinio greitosios medicinos pagalbos stoties ir Šilalės ligoninės vadovai.

Juridinių asmenų vadovams už šiuos pažeidimus gresia bauda nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Administracinio nusižengimo protokolai ir visa bylos medžiaga bus perduota nagrinėti teismui.

Dėl pažeidimų Šilalės rajone Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) informaciją tuomet perdavė NVSC, Šilalės rajono ligoninei ir Šilalės rajono savivaldybei spręsti dėl tarnybinės ir administracinės atsakomybės.

Ligoninė BNS pranešė, jog dėl galimų nuobaudų spręs savivaldybė. Šilalės rajono savivaldybės atstovė BNS trečiadienį informavo, jog sprendimai dar nėra priimti, o gautą informaciją vertina sudaryta darbo grupė.

Žalgirio klinikos vadovė serga

Tuo metu dėl skiepijimo COVID-19 vakcina Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje aplinkybių STT  sausio 28 dieną pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą, įtarimai, trečiadienio duomenimis, jame kol kas nėra pareikšti.

Situaciją Žalgirio klinikoje iki vasario 18 dienos turi aiškintis ir jos dalininkų – Vilniaus universiteto ir Sveikatos apsaugos ministerijos – sudaryta speciali komisija.

Žalgirio klinikos vadovė Vytautė Pečiulienė šiuo metu yra nedarbingume nuo sausio 26 dienos. Nedarbingumas galiojo iki vasario 8, tačiau pratęstas iki vasario 12 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Asilėli ar jau apsinuodijai?

Anonimas

Anonimas portretas
Niekam nereikalingi tie nuodai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių