Laikinai sustabdyta „AstraZeneca“ vakcina trečiadienį buvo paskiepyti keli žmonės?

  • Teksto dydis:

„AstraZeneca“ vakcina žmonės kol kas nėra skiepijami, į trečiadienio statistiką duomenys įtraukti už ankstesnes dienas, ketvirtadienį BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija. Vilniaus rajono poliklinika, pradžioje tvirtinusi, jog dalis vakcinų panaudota ir trečiadienį, vėliau poziciją pakeitė. Statistikos departamento duomenys rodo, kad trečiadienį „AstraZeneca“ vakcina paskiepyti 99 žmonės.

„Šie duomenys nereiškia, kad žmonės buvo paskiepyti būtent kovo 17 dieną. Kai kurios įstaigos dėl darbo apimčių ar kitų darbo organizavimo ypatumų duomenis į sistemą suveda vėliau. Yra žmogiškieji suprantami faktoriai – svarbiau suvakcinuoti daugiau žmonių, o įvedimą į sistemą atidėti kažkuriam protingam laiko tarpui“, – aiškino sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

„Trečiadienį žmonės nebuvo skiepijami šia vakcina“, – pridūrė ji.

Statistikos departamentas kurį laiką ketvirtadienį šių duomenų neskelbė, tačiau po BNS užklausos ši informacija atsirado.

Vilniaus rajono poliklinikos atstovė versiją pakeitė

Už trečiadienį skiepai įtraukti Klaipėdoje, Akmenės, Varėnos rajonų bei kitose savivaldybėse.

Vakcinaciją vykdančios Klaipėdos miesto, Akmenės, Varėnos rajonų įstaigos BNS patvirtino, kad antradienio vakarą gavus SAM nurodymą, trečiadienį „AstraZeneca“ nebebuvo naudojama, o duomenys persikėlė į kitą dieną juos suvedus vėlai vakare.

Vilniaus rajono poliklinikos Vyriausiosios gydytojos pavaduotoja Daiva Kubaitienė BNS trečiadienį teigė, kad poliklinikos ambulatorijoje Rudaminoje, laiku nepasiekus informacijai, trečiadienio ankstų rytą šia vakcina dar buvo paskiepyti penki asmenys, tačiau vėliau tai paneigė.

„Kovo 16 dieną buvo padaryta 13 vakcinacijų ir vėlai vakare buvo pasirašyta. Bet mes 17 dieną iš tikrųjų penkias irgi padarėme, nes anksti ryte buvo susikvietę žmones, nebuvome gavę sprendimo. Jie informavo, viskas tvarkoje, bet mūsų pačių informacija kol nueina į ambulatoriją... jie anksti ryte, nuo 7 ryto, pasiskiepijo likusias penkias dozes nuo 16 dienos, Rudaminos ambulatorija“, – BNS sakė D. Kubaitienė.

Vėliau ji susisiekusi su BNS pateikė kitą versiją – kad vakcinavimas vyko antradienį, o duomenys tiesiog buvo suvesti vėliau.

„Duomenys tiesiog buvo suvesti kitą dieną“, – tvirtino ji. D. Kudabienė nepaaiškino, kodėl pateikė skirtingas versijas.

Kaune fiksuotas vienas toks atvejis. Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša taip pat teigė, kad „AstraZeneca“ vakcina trečiadienį nebuvo skiepijama, o minėtas atvejis greičiausiai reiškia, kad forma dėl skiepo į e.sveikatos sistemą pateko kitą dieną.

Duomenų nebuvo dėl programavimo klaidos

Statistikos departamentas kiekvieną dieną skelbia informaciją apie įvairius su COVID-19 susijusius rodiklius, įskaitant ir vakcinaciją. Pateikiama informacija apie tai, kiek žmonių paskiepyta per dieną bei kokia vakcina.

Iki ketvirtadienio popietės duomenys apie tai, kiek žmonių ankstesnę dieną paskiepyta kuria vakcina švieslentėse pateikiami nebuvo.

Statistikos departamento atstovė Birutė Stolytė BNS informavo, jog „tai tiesiog buvo programavimo klaida“.

Statistikos departamento duomenimis, iš viso per trečiadienį pirma vakcinos doze paskiepyti 2452, antra – 6926 žmonės.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys antradienio vakarą paskelbė laikinai sustabdantis skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, iki kol Europos vaistų agentūra pateiks galutines išvadas dėl tromboembolijos atvejų ryšio su skiepais. Ministras vylėsi, kad EVA išvada paaiškės jau ketvirtadienį.

Jis teigė, kad sprendimas priimtas remiantis atitinkama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos rekomendacija.

Anksčiau tą pačią dieną Europos vaistų agentūra pareiškė, kad nėra „jokių požymių“, jog bendrovės „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto sukurta vakcina galėtų lėmė kraujo krešulių susidarymą kai kuriems paskiepytiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kvailiausias RAŠINYS

kvailiausias RAŠINYS portretas
kvailiausias RAŠINYS.... žurnaliūgos ....neturit ką rašyt TUPEKIT tualete.... žmonės NORI išsivaduoti iš TO viruso , o ....šlykštūs žurnaliūgos varo žmonėms baimes su SAVO kvailais kliedesiais

ALGIS

ALGIS portretas
Po masiškų tyrimų , jų analizės ,EVA padarė stulbinantį pranešimą , kurio turinys buvo aiškus seniai -- GELBĖTI ''ASTRAZENECOS'' GAMINTOJUS .

betgi

betgi portretas
Šianden valdžiažmogiai tai jau paneigė, negi mano kad patikėsime melu? Gėda.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių