Startuoja gydymo įstaigų bendradarbiavimo platforma

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) įsteigė platformą bendradarbiavimui tarp ministerijos, gydymo įstaigų ir savivaldybių.

„Gydymo įstaigoms labai nevienodai sekasi tiek organizuoti darbą, tiek teikti paslaugas pacientams. Viena iš priemonių pasitempti ir sumažinti šiuos netolygumus yra startuojanti Nacionalinė bendradarbiavimo platforma“, – sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Anot jo, šiame formate įstaigos, savivaldybės galės pasidalinti gerąja praktika, kaip mažinti eiles, gerinti gydytojų ir pacientų bendravimą, organizuoti darbą ir didinti medikų saugumą.

Kaip pranešė SAM, nacionalinėje bendradarbiavimo platformoje pakviesti dalyvauti savivaldybės, ligoninės, pirminės sveikatos priežiūros centrai ir visuomenės sveikatos biurai, pranešė SAM.

Savivaldos ir gydymo įstaigų atstovai reguliariai dalinsis informacija, identifikuos ir spręs sisteminius ir situacinius sveikatos paslaugų klausimus.

„Viena dažniausių pasitaikančių situacijų – tai skirtinga teisės aktų ir nutarimų interpretacija. Atsiranda platforma, kur tiek savivaldybės, tiek gydymo įstaigų atstovai iš pirmų lūpų galės išgirsti, kokie reikalavimai keliami, taip prisidedant prie greitesnio ir sklandesnio nuostatų perkėlimo į įstaigų gyvenimą“, – teigia ministras.

Bendradarbiavimo vystymo platformos posėdžiai vyks trimis – nacionaliniu, regiono ir savivaldybės – lygiais. Į juos bus įtraukiami viešųjų ir privačių sveikatos paslaugas teikiančių įstaigų bei savivaldybių atstovai. Posėdžiai bus organizuojami nuotoliniu būdu vieną kartą per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių