Statistikoje – visiška netvarka: skelbtas mirčių skaičius buvo ne vienos paros

  • Teksto dydis:

Penktadienį paskelbus, jog per parą registruota rekordiškai daug – 130 mirčių nuo COVID-19, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) teigia, kad praėjusios paros yra 42 iš jų, o dar 88 žmonės mirė anksčiau, tačiau informacija iš įstaigų apie tai gauta tik dabar.

Taip pat praėjusią parą registruota 19 mirties atvejų, kai asmenys mirė užsikrėtę COVID-19, bet, pagrindinė mirties priežastis yra kita. Dar 58 tokių mirčių, apie kurias informacija taip pat gauta ketvirtadienį, irgi yra įvykusios anksčiau.

NVSC akcentuoja, jog informaciją iš gydymo įstaigų gauna pagal sveikatos apsaugos ministro patvirtintą tvarką, o paaiškėjus neatitikimams tarp e.sveikatoje pateikiamų mirčių ir jų gaunamos informacijos iš gydymo įstaigų, kreipėsi į Registrų centrą ir gydymo įstaigas, siekdamas susitikrinti duomenis.

Didelis šuolis mirčių statistikoje, pasak centro, atsirado ligoninėms sureagavus prašymą pateikti informaciją apie mirtis, jeigu tai iki šiol nebuvo padaryta.

NVSC anksčiau sulaukė sveikatos apsaugos ministro ir ministrės pirmininkės kritikos dėl paaiškėjusių COVID-19 mirčių, kurios neatsispindėjo jų skelbiamoje statistikoje.

Šiuo metu statistiką apie paros COVID-19 rodiklius skelbia Statistikos departamentas, remdamasis skirtingų institucijų, tarp jų ir NVSC, pateikiamais duomenimis. Ruošiamasi artimiausiu metu mirčių skaičius skelbti pagal pirminį šaltinį – e.sveikatą. Tikimasi, kad tai padės išvengti panašių netikslumų paros statistikoje.

Naujausiais duomenimis, bendras užsikrėtimų COVID-19 skaičius siekia 143 tūkst. 903, iš jų 76 tūkst. 442 pasveiko, 65 tūkst. 47 – tebeserga.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 1589 žmonės, dar 825 sirgusieji mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konservatorius

Konservatorius  portretas
Veryga kaltas!

tai

tai portretas
Prastas bandymas nukreipti dėmesį nuo dabartinių bolševikų nesugebėjimo valdyti valstybę, vis ieško kaltų, o kada pradėsite dirbti?

pensininkė

pensininkė portretas
koks skirtumas vienos dienos ar penkių dienų bet mirtingumas yra didelis ir kelia siaubę reikia susirūpinti ir rimtai žiūrėti kad kuo mažiau užsikrėsti o ne vaidinti erelius ir nėra ko kaltinti valdžios nei buvusios nei esamos juk jie daro ką gali bet patys nesilaiko karantino sąlygų o kaltina valdžią pabuskite ir pagyvenkite ramiai namuose kad vėliau galėtume dirbti ir gyventi normalų gyvenimą
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių