Statistikos departamentas: dėl COVID-19 vieno iš savo neskiepytų tėvų neteko 40 vaikų

  • Teksto dydis:

Šiandien Statistikos departamentas pranešė apie jaunos neskiepytos moters mirtį nuo COVID-19 ligos. Be motinos liko mokyklą lankyti pradedantis mokyklinukas.

Portalas kauno.diena.lt jau skelbė, kad ketvirtadienį nuo COVID-19 mirė 20 – 29 amžiaus grupei priklausiusi moteris.

Kaip portalui teigė Statistikos departamento atstovė Birutė Stolytė, moteris buvo Šalčininkų rajono gyventoja.

Ji buvo nepaskiepyta arba nepilnai paskiepyta nuo COVID-19.

Statistikos departamentas skelbia, kad nuo liepos 1 d., kai galimybę pasiskiepyti jau turėjo visi Lietuvos gyventojai, vieno iš savo neskiepytų tėvų dėl COVID-19 ligos neteko 40 nepilnamečių vaikų (mirė 30 neskiepytų tėvų: 10 mamų ir 20 tėčių).

„Tarp šių be vieno iš tėvų likusių vaikų – du dvimečiai, vienas trimetis, po du šešiamečius, septynmečius, aštuonmečius, trys devynmečiai, du dešimtmečiai, vienas vienuolikmetis, keturi dvylikamečiai, po du trylikamečius ir keturiolikmečius, penki penkiolikmečiai, trys šešiolikmečiai, devyni septyniolikmečiai“, – skelbia Statistikos departamentas.

Skaičiavimuose naudojamas antrasis COVID-19 mirties apibrėžimas: mirties liudijime minima COVID-19 liga arba SARS-CoV-2 koronavirusas. Paskutinė įtraukta duomenų data – 2021 m. spalio 14 d. 

Statistikos departamento „Facebook“ nuotr.

Statistikos departamento duomenys rodo, kad nuo COVID-19 ligos mirė 12 asmenų, priklausiusių 20 – 29 metų amžiaus grupei. Iš jų vos vienas buvo pilnai paskiepytas nuo COVID-19. 

Lietuvoje koronavirusas nusinešė ir 33 30 – 39 metų amžiaus tautiečių gyvybes. Šioje amžiaus grupėje taip pat mirė vienas paskiepytas žmogus. 

Iš 5376 asmenų, mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 190. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama beveik 10,5 tūkst. mirčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seimą “dėkokite” už įstatymus

Seimą “dėkokite” už įstatymus portretas
Serga Covid daugiausiai paskiepytų nuo Covid. Paskiepytas nuo Covid žmogus mažiausiai 3 sąvaites (o gal ir visą laiką...) platina Covid užkratą. Paskiepytų (priverstinai) žmonių Lietuvoje - 66%. Kas antras žmogus platina Covid. “Dėkokite” už tokius įstatymus Seimą...

Ter

Ter portretas
Dar drįstat šnekėt tokias nesąmones apie skiepus ir paskiepintus žmones. Ar suprantat kokia tai sunki mirtis nuo kovido. Kas neteko savo artimųjų manau supranta. Ir nereikia būt nei kažkokiam paliegusiam , miršta ir labai stiprūs žmonės. Net negali pagalvoti, su artimu šnekėjai paskutinį kartą. Nesuprantu kaip galima nemylėt savo artimo, kad draust ,atkalbinėt nuo skiepijimosi.

LLL kolegai ane?

LLL kolegai  ane? portretas
Oficialioji statistika konkrečiai nemini kiek mirė paskiepytų, bet kiek mirė paskiepytų 2 skiepais ir praėjus 14 d. po antro skiepo lengva paskaičiuoti - tai iš bendro mirusių skaičiaus atimi kiek mirė neskiepytų ir nepilnai paskiepytų. Šios dienos skaičius, jeigu neapsirinku, 15 mirusių, 9 nepilnai paskiepyti arba neskiepyti, lieka - 6 pilnai paskiepyti
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių