Su sergančiu kolega kontaktavusiam „Maximos“ darbuotojui nustatytas koronavirusas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje esančio „Maximos“ sandėlio apsaugos darbuotojui diagnozuotas koronavirusas.

Kaip praneša prekybos tinklo atstovai, šis darbuotojas dėl kontakto su kolega, kuriam COVID-19 patvirtintas liepos 7 dieną, nuo praėjusios savaitės buvo saviizoliacijoje. Šiuo metu prekybos tinklas neturi žinių, kad daugiau Vilniuje, Kirtimų g. 57b, esančio sandėlio darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus. Apsaugos punktai buvo dar kartą dezinfekuoti pakartotinai.

Iki šiol dėl koronaviruso yra ištirti 263 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai: 252 testai buvo neigiami, 9 – teigiami. Penki jau pasveikę. Izoliuoti dėl kontakto su sergančiais COVID-19 – devyni. Dviejų atsakymų dar laukiama.

Prevenciškai tiriami visi sandėlio darbuotojai

Trečiadienį, suderinus veiksmus su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, „Maxima“ pradėjo vykdyti prevencinius savo darbuotojų tyrimus: tiriami visi vieno iš Kirtimų sandėlio darbuotojai, skirtingų sandėlių apsaugos darbuotojai bei bendrovės darbuotojai, gyvenantys Rūdiškėse ir Onuškyje. Darbuotojų tyrimus apmokės pati bendrovė „Maxima LT“.

„Gavę du teigiamus sandėlio darbuotojų COVID-19 testų rezultatus ir iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro sulaukę žinių dėl pasitvirtinusių koronaviruso atvejų kitiems žmonėms, su kuriais mūsų sergantys darbuotojai turėjo artimą kontaktą, nusprendėme atlikti plataus masto darbuotojų prevencinį patikrinimą dėl koronaviruso. Jis vyks šią ir kitą savaitę, iš viso bus ištirta daugiau nei 200 darbuotojų. Šio proceso metu bendradarbiaujame su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, o apie rezultatus operatyviai informuosime visuomenę“, – teigia E. Dapkienė, „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, gavus teigiamus darbuotojų koronaviruso testų rezultatus, asmenų kontaktai operatyviai perduodami Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, su kuriuo bendradarbiaujama nuo pandemijos pradžios. Apsaugos darbuotojas, kuriam virusas patvirtintas liepos 15 dieną, saviizoliacijos laikėsi nuo liepos 7 dienos. Kiti du artimą kontaktą turėję jo kolegos šiuo metu taip pat yra saviizoliacijoje ir registruojasi tyrimui.

Prekybos tinklas „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudęs specialiu draudimu nuo koronaviruso. Susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje išmokas gaus dabartiniai bei naujai „Maximoje“ įsidarbinsiantys asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių