Koronaviruso situacija Lietuvoje blogėja: užfiksuoti 1935 nauji atvejai, mirė net 24 žmonės

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad Lietuvoje per praėjusią parą užfiksuoti 1935 nauji koronaviruso atvejai, mirė dar 24 žmonės.

Tai didžiausias šalyje per parą patvirtintų mirčių skaičius nuo pandemijos pradžios.

Dėl kitų priežasčių mirė aštuoni žmonės.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 38 tūkst. 810 asmenų, 29 tūkst. 2 – tebeserga, 9362 – pasveiko.

Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 323 žmonės, dėl kitų priežasčių – 125 užsikrėtusieji.

Izoliacijoje šiuo metu yra 93 tūkst. 429 žmonės.

Nuo birželio pradžios šalyje registruoti 484 įvežtiniai atvejai.

Per praėjusią parą ištirta 12 tūkst. 85 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras nuo pandemijos pradžios ištirtų ėminių skaičius siekia 1 mln. 212 tūkst. 239.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galima rasti čia.

Koronavirusas ir toliau plinta gydymo įstaigose

Koronavirusas ir toliau plinta gydymo įstaigose, vien Respublikinės Klaipėdos ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje per praėjusią parą nustatyti 24 nauji koronaviruso atvejai, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Dar 18 naujų atvejų yra siejama su protrūkiu Regioninėje Telšių ligoninėje, iš kurių trys yra pacientai ir 15 darbuotojų.

Tuo tarpu Alytaus rajono Daugų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas 13 pacientų.

NVSC teigimu, praėjusią parą taip pat registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kretingos rajono Salantų Pirminės sveikatos priežiūros centro Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Klaipėdos rajone veikiančiuose Viliaus Gaigalaičio globos namuose.

Be to, nauji atvejai fiksuoti ir Prienų globos namų, Kauno K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės, Kauno klinikų, LSMU Kauno ligoninės, Raseinių, Biržų, Tauragės, Mažeikių ligoninių, Šilalės rajono Kvėdarnos parapijos senelių globos namų, Telšių rajone esančių Dūseikių socialinės globos namų židiniuose.

Epidemiologų teigimu, taip pat visoje Lietuvoje praėjusią parą registruota daugiau nei 200 infekcijos atvejų, siejamų su protrūkiais šeimose.

Neištirta daugiau nei pusė naujų atvejų

Iš 1935 naujų infekcijos atvejų 512 registruota Vilniaus, 372 – Kauno, 274 – Klaipėdos, 197 – Šiaulių, 150 –Panevėžio, 124 – Alytaus, 94 – Telšių, 91 – Marijampolės, 68 – Tauragės ir 40 – Utenos apskrityse.

„13 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo“, – rašoma pranešime.

NVSC duomenimis, iš per praėjusią parą gautų 1935 teigiamų testų rezultatų darbo valandomis buvo gauti 1226, iš kurių 856 atvejų epidemiologinė diagnostika buvo atlikta, taip pat dar 709 atvejai į sistemą pateko vėlai vakare ir naktį, todėl jų diagnostika bus atliekama trečiadienį.

Iš ištirtų atvejų 248 asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas cia tokio

kas cia tokio portretas
tai kad zmones kiekviena diena mirsta ir po daugiau, cia tik 24 iš ju. Nieko cia baisaus. Tai jie ir turejo numirt, seni buvo ar ligoti.Kaip ir visi kiti, kurie šią parą numire

jonas

jonas portretas
Kvaili žmonės ir kvaila jų valdžia - tiek galiu pasakyt. Vieni skelbia neveiksnų karantiną - rekomendaciją, kiti kvailiai laksto po parduotuves nieo nepaisydami.

Atsakykit

Atsakykit portretas
Tai tie slaugos ligoninėse masiškai užkrėsti senoliai po užsienius ir naktinbarius trankosi?O tai tie slaugos skyrių senoliai naktimis po naktinbarius valkiojasi ar keliauja po užsienius? Lankyti juos jau seniai negalima. O gal personalas pats nesisaugoja?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių