Susirgusio Seimo nario epidemiologinis tyrimas: paaiškės, kam reikia izoliuotis

Epidemiologinis tyrimas nustatant koronavirusu užsikrėtusio parlamentaro Valerijaus Simuliko turėtus kontaktus bus pradėtas sekmadienį, sako sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patarėja Lina Bušinskaitė.

„Jis (tyrimas – BNS) bus pradėtas ryt iš ryto (...) Panašu, kad tai bus didelio masto epidemiologinis tyrimas, su daug kontaktinių žmonių. Tad ekspertai labai prašo visų kontaktinių žmonių supratingumo, kantrybės ir, svarbiausia, bendradarbiauti“, – šeštadienį komentare žiniasklaidai teigė L. Bušinskaitė.

Anot jos, artimai su V. Simuliku kontaktavusieji „dėl visų saugumo“ turėtų nedelsiant izoliuotis, kol su jais susisieks Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai, taip pat primena apie galimybę registruotis tyrimui Karštąja koronos linija 1808. Pats A. Veryga, pasak jos, tik prasilenkė su parlamentaru Seimo koridoriuose.

Pabrėžiame, kad visam Seimui nereikia izoliuotis.

„Pabrėžiame, kad visam Seimui nereikia izoliuotis. Tik tiems, kurie turėjo artimą kontaktą – sėdėjo šalia Seimo salėje, kabinete, bendravo ne mažiau kaip 15 minučių“, – tvirtina ji.

NVSC epidemiologai gavus informaciją apie nustatytą koronavirusą asmenis prašo nedelsiant izoliuotis, patiems skubiau informuoti didelės rizikos sąlytį turėjusius asmenis, kad šie taip pat izoliuotųsi ir užpildytų NVSC anketą. Taip pat užsikrėtusieji COVID-19 turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, klausyti jo nurodymų, o susisiekus NVSC specialistui pateikti visą jo prašomą informaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasveiks

Pasveiks portretas
po kelių dienų.

Skolnieciņš no svētbirzs

Skolnieciņš no svētbirzs  portretas
Siltais rudens ir beidzies. Ziema tuvojas un kovids (Covid-19) min mums uz papēžiem. Tieši šajā saltajā laikā mums ir jābūt īpaši uzmanīgiem. Lai mazinātu kovid (Covid-19) saslimstību, ievērosim visus valdības uzliktos ierobežojumus un ārstu rekomendācijas. Lietosim sejas maskas un roku dezinfekcijas līdzekļus. Centīsimies ievērot 2 metru distanci publiskajās vietās. Būsim apzinīgi, iejūtīgi un saprotoši. Dzīvosim saticīgi. Nekašķēsimies. Vairosim pozitīvās enerģijas sev apkārt. Pasargāsim sevi un sev tuvākos. Ielaidīsim Dabas Mātes spēku sevī. Dzersim zāļu tējiņas ar medu. Domāsim pozitīvas domas. Valkāsim dzintara krelles ar senlatvju spēka zīmēm. Iedegsim zaļu svecīti uz palodzes par godu Dabas Mātei. Cienīsim un mīlēsim Dabas Māti, jo Dabas Māte mums visiem ir devusi dzīvību. Dabas Māte ir mūsu radītājā. Mēs visi esam Dabas Mātes bērni. Dabas Māte mūs mīl un vienmēr uzklausa. Lai ticība Dabas Mātei mums kalpo par bruņām un vairogu! #DabasMāte #cerība #LatvjuDievuSvētība

Įdomu

Įdomu portretas
Šaunuolis Tapinas išmaudė vatnikus ir jų mylėtojus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių