Tyrimas: hibridinis imunitetas 20 mėnesių apsaugo nuo COVID-19 infekcijos

  • Teksto dydis:

Žmonės, kurie yra visiškai paskiepyti nuo koronaviruso ir persirgę COVID-19 liga, turi stipriausią apsaugą nuo pakartotinės infekcijos. Šis hibridinis imunitetas iki 20 mėnesių užtikrina didelę apsaugą nuo pakartotinio užsikrėtimo, rodo medicinos žurnale „The Lancet Infectious Diseases“ paskelbti tyrimo rezultatai. Jie paremti duomenimis iš Švedijos. Tiesa, tyrimas atliktas dar prieš omikron paplitimą.

Tame pačiame žurnale paskelbti ir Brazilijoje atlikto tyrimo duomenys. Jie taip pat rodo, kad vakcinos suteikia „reikšmingą papildomą apsaugą asmenims, kurie prieš tai persirgo COVID-19“. Šio tyrimo metu analizuoti daugiau kaip 200 tūkst. žmonių 2020-2021 metų duomenys.

Vis dėlto Rytų Anglijos universiteto medicinos profesorius Paulas Hunetris pažymi, kad ir šis tyrimas atliktas dar prieš kylant omikron atmainos protrūkiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ddd

Ddd portretas
Užtenka pasakas sekti žmonėms.Visi kurie pasiskiepino, visi blogai jaučiasi.

pazistu

pazistu portretas
pazistu ir tu kurie ir skiepijosi 3kartus ir poto sirgo poto vel sirgo, ir tu kurie sirgo, poto skiepijos, poto vel sirgo ir jokie 20 menesiu nespejo praeit, ir pazistu kurie nesiskiepijo, persirgo sloga ir daugiau nebesusirgo. Taip kad kiekvienam bus taip kaip bus

hahaha

hahaha portretas
persirgau ir vargo nematau, paskiepyti jau spejo po 3 kartus uzsikresti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių