Tyrimas: „Moderna“ vakcinos suteikiama apsauga išlieka stipri mažiausiai šešis mėnesius

JAV farmacijos kompanija „Moderna“ ketvirtadienį teigė, kad jos sukurtos vakcinos nuo COVID-19 suteikiama apsauga išlieka stipri mažiausiai šešis mėnesius, o šiuo metu testuojama atmainoms pritaikyta papildoma preparato dozė sukelia „tvirtą“ antikūnų atsaką prieš delta variantą.

Galutinė trečiojo etapo klinikinių tyrimų rezultatų analizė parodė, kad praėjus šešiems mėnesiams po paskiepijimo antrąja doze „Moderna“ vakcina nuo COVID-19 išlieka 93 proc. veiksminga.

Kompanija šiuo metu taip pat vykdo trijų skirtingų palaikomųjų vakcinos versijų klinikinius tyrimus, visos jų suformuoja gausų antikūnų kiekį prieš pirminę ir nerimą keliančias COVID-19 atmainas, įskaitant Indijoje iš pradžių aptiktą deltą.

„Mus džiugina, kad mūsų COVID-19 vakcina po šešių mėnesių išlieka 93 proc. veiksminga, tačiau pripažįstame, kad delta atmaina yra reikšminga nauja grėsmė, tad turime išlikti budrūs“, – sakoma bendrovės vadovo Stephane'o Bancelio pranešime.

Pranešime priduriama, kad „Moderna“ tikisi jau šį mėnesį pateikti prašymą JAV Maisto ir vaistų administracijai (FDA) dėl visiško jos COVID-19 vakcinos patvirtinimo šalyje.

Bendrovė taip pat pradėjo keleto kitų vakcinų tyrimus, įskaitant preparatus prieš gripą, Zika virusą ir respiratorinį sincitinį virusą, bei kuria tokią COVID-19 vakciną, kurią būtų galima laikyti šaldytuve.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Žmonėms vienodai, kokia ta vakcina, svarbu kad gauti leidimą linksmintis ir keliauti, beveik visi žmonės turi savo imunitetą prieš Corona
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių