Tyrimas: trečioji „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozė – 95,6 proc. efektyvi

Trečioji kompanijų „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozė yra 95,6 proc. veiksminga apsaugant nuo simptominės infekcijos, rodo ketvirtadienį paskelbti kompanijų atlikto tyrimo rezultatai.

Trečiojo etapo klinikiniai bandymai, kuriuose dalyvavo „10 000 vyresnių nei 16 metų amžiaus žmonių“, parodė, kad „santykinis vakcinos veiksmingumas nuo ligos laikotarpiu, kai dominavo delta atmaina, sudarė 95,6 proc.“, sakoma kompanijų pranešime.

Tyrime pateikiami „pirmieji“ bandymų su sustiprinančiąja vakcinos doze rezultatai, kurie rodo „palankų saugumo profilį“.

„Šie rezultatai suteikia dar daugiau įrodymų apie sustiprinančiųjų dozių naudą, mums siekiant gerai apsaugoti žmones nuo šios ligos“, – teigė „Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Bourla.

Šiais preliminariais rezultatais bus „kuo įmanoma greičiau“ pasidalinta su reguliavimo agentūromis, sakoma kompanijų pranešime.

Kai kurios pasaulio šalys jau pradėjo skiepijimą trečiąja doze, siekdamos padidinti jau paskiepytų asmenų turimą imunitetą.

Jungtinėse Valstijose federalinė Maisto ir vaistų administracija (FDA) rugsėjį patvirtino trečiąją vakcinos dozę skiepijant vyresnius kaip 65 metų bei riziką susirgti sunkia ligos forma patiriančius žmones.

Tuo metu Europos vaistų agentūra (EVA) spalio pradžioje pritarė vyresnių kaip 18 m. amžiaus žmonių skiepijimui sustiprinančiąja doze ir leido nacionaliniams reguliuotojams savarankiškai nuspręsti, kurioms grupėms teikti pirmenybę.

Tačiau Izraelio reguliuotojai žengė dar toliau ir aprobavo trečiąją dozę skiepijant visus vyresnius kaip 12 metų gyventojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Visos vakcinos yra zmonijos genocido naikinimui

Ponui

Ponui portretas
Pamirštate, kad vakcina buvo kuriama originaliai atmainai, o dabar virusas mutavęs yra. Delta atmainai visai kitoks jau efektyvumas po dviejų skiepų nei buvo rašyta. Daugiau pasidomėkite (fb ne šaltinis).

D

D portretas
Dalbajo*** tą patį apie pirmas dvi raset :D :D paskui 4kiek %bus efektyvi ? 99.9? O 8 jau 100%?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių