Organų donorystei pritarę mirusiojo artimieji padovanojo viltį sunkiems ligoniams

  • Teksto dydis:

Užregistruotas potencialus organų donoras – jis gali padėti penkiems žmonėms grįžti į pilnavertį gyvenimą, pirmadienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras (NTB).

Anot NTB, su organų donoryste sutiko mirusiojo artimieji.

Atlikus visus reikalingus tyrimus medikai nustatė, kad šis donoras gali padėti penkiems žmonėms.

Organų transplantacijai tiko mirusiojo inkstai, ragenos ir kepenys.

Kaip praneša NTB, inkstų ir kepenų transplantacijos atliktos Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, o ragenos saugomos Audinių banke.

Lietuvoje veikia informuoto sutikimo donorystės modelis, kai žmonės, norintys po mirties paaukoti savo organus sergantiems žmonėms, turi užpildyti prašymą ir įsigyti Donoro kortelę. Tačiau po potencialaus donoro mirties vis tiek prašoma artimųjų sutikimo dovanoti mirusiojo organus.

Šiuo metu Lietuvoje transplantacijos laukia 325 žmonės: 77 laukia inksto, vienas kasos-inksto komplekso, 38 širdies, devyni plaučių, keturi širdies-plaučių komplekso, 51 kepenų, 145 ragenų transplantacijos. Iš jų – keturi vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar nenorite persikvalifikuoti?

Ar nenorite persikvalifikuoti? portretas
Suprantame visi, kad nekrofilų - iškrypėlių rūšis tokia - yra gana nemažai ir jiems net iš biudžeto pinigų algas sumoka už lavonų pjaustymą. Ar nenorėtumėte, medikai, persikvalifikuoti? Vis dar yra popieriaus, tiesa jis pabrango. Bet mėginkite karpyti popieriukus, galite savo vaikams išsigimėliams - nes medikai normalių vaikų niekada neturi, tik išsigimusius - pastatyti klizma, ką nors nukirpti ką nors prisiųti, pavyzdžiui, savo dukrai klyną pagražinti, barzdą nuskusti, odą šašuotą patepti vazelinu. Ir būsite užsiėmę. Juk vis viena esate apifirminti kaip išsigimėlių tėvai ir mamos, gaunate valstybės pinigus už išsigimėlių veisimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių