Užregistruotas pirmasis beždžionių raupų atvejis: vyras dalyvavo vestuvėse

  • Teksto dydis:

Singapūras pranešė apie pirmąjį per savo istoriją beždžionių raupų atvejį ir nurodė, kad šią retą ligą atvežė nigerietis, tikriausiai užsikrėtęs nuo laukinių gyvūnų mėsos, patiektos per vienas vestuves.

Šia virusine liga susergama kai kuriose centrinės ir Vakarų Afrikos dalyse. Tarp žmonėms pasireiškiančių simptomų yra bėrimas, karščiavimas, raumenų skausmas ir šaltkrėtis.

Užsikrečiama paprastai per artimus kontaktus su infekuotais gyvūnais, tokiais kaip graužikai ir beždžionės. Užsikrečiančių žmonių būna nedaug ir tik labai retais atvejais liga baigiasi mirtimi.

Virusą atvežęs 38 metų vyras į Singapūrą atvyko balandžio 28 dieną, sakoma vėlai ketvirtadienį paskelbtame miesto Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškime.

Po dviejų dienų nigeriečiui pasireiškė ligos simptomai. Šiuo metu jis yra izoliuotas infekcinių ligų centre, jo būklė stabili, nurodė ministerija.

Atsekti mažiausiai 23 žmonės, turėję artimų kontaktų su šiuo vyru. Tie iš jų, kurie yra Singapūre, atsargumo dėlei bus laikomi karantino sąlygomis ir stebimi 21 dieną, nurodė ministerija.

Vienas šių žmonių gegužės 5 dieną, iki ligos diagnozavimo nigeriečiui, išvyko iš Singapūro, bet vėliau susisiekė su miesto sveikatos apsaugos pareigūnais ir pranešė, kad jaučiasi gerai.

„Beždžionių raupų išplitimo Singapūro visuomenėje rizika maža“, – sakė Nacionalinio užkrečiamųjų ligų centro vykdomasis direktorius Leo Yee Sinas (Leo Ji Sinas).

Pasak jo, kiekvienas užsikrėtęs asmuo infekciją perduoda vidutiniškai „mažiau nei vienam kitam žmogui“. Virusas yra mažiau užkrečiamas nei, pavyzdžiui, gripas.

Už Afrikos ribų žmonių užsikrėtimo beždžionių raupais atvejų buvo užregistruota tik Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje ir Izraelyje, nurodo JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC).

Mažytė, bet klestinti Singapūro valstybė, priklausanti nuo išorės prekybos ir turizmo, po mirtinai pavojingo ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS) viruso protrūkio 2003 metais sugriežtino užkrečiamųjų ligų prevencijos priemones.

Nuo SARS Singapūre mirė 33 žmonės, buvo padaryta didelių nuostolių ekonomikai, sumažėjo tarptautinių lankytojų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Kodel netikrinami afrikieciai, ivaziuojantys i Europa?! Kada su jais baigs zaisti demokratija?!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
tai čia tas nigerietis bezdžione vadinamas? nes daugiau apie bezdžiones nieko nematau...

norma

norma portretas
ligos plaukia i europa,demokratija juodai… .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių