V. Kasiulevičius kreipėsi į bendraamžius: mums neatrodo, kad esame senukai ir reikia saugotis

  • Teksto dydis:

Medikas Vytautas Kasiulevičius kreipėsi į savo bendraamžius ir prašo įvertinti, ar tikrai per šv. Velykas derėtų rizikuoti ir susitikti su artimaisiais ar bičiuliais. 

„Šį sykį kreipiuosi į savo kartą, 50-mečius. Rytoj daugelis priimsite galutinį sprendimą dėl šv. Velykų sutikimo savo vaikų, tėvų ar draugų bendrijoje, todėl prašau, kad dar sykį įvertintumėte realybę, – feisbuko paskyroje ketvirtadienio vakarą rašė profesorius. – Mūsų kartai atrodo, kad mes dar ne tokie senukai, kad reikėtų saugotis, tačiau daugelis  jau sergame kokia nors viena lėtine liga: gydome ar norime gydyti padidėjusį kraujospūdį, vargina kokia nors širdies liga, cukrinis diabetas ar bent jau didesnis, negu būtų saugu, kūno masės indeksas. Net ir sportiškai atrodantys, sveikai besimaitinantys, o sieloje tikri jaunuoliai penkiasdešimtmečiai nebūtinai yra dvidešimtmečiai kūnu. Ir jeigu pakankamai kritiškai save įvertinsime, susimąstysime apie šventinę riziką.“

Šv. Velykų sukeltas judesys yra visuotinis, anot profesoriaus, daug kas vyksta visuomeniniu transportu, lankosi parduotuvėse. „Kiekvienas iš pirmo žvilgsnio nekaltas kontaktas padidina užsikrėtimo riziką. Labai šaunu pamatyti vaikus ir draugus, bet skirtingai nuo jūsų tėvų, daugelis jūsų ar jūsų vaikų nėra paskiepyti jokia vakcina. 80 procentų mūsų kartos susirgusiųjų vis tiek viskas baigsis gerai per keletą parų. Dauguma rašys feisbuke, kad čia tik gripas. Dalis feisbuke rašys kiek kitokias istorijas arba atsidurs ligoninėse. Ir problema čia yra ta, kad be deguonies ir deksametazono kažko stebuklingo neatrasta. Daugelis vaistų vis dar tiriami. O kai kuriuos gerus vaistus iki šiol pasiekia tik JAV pacientai. Dar blogesnis dalykas gali nutikti, jeigu pasikartos žiemos scenarijus, kai ligoninės taip užsipildys, kad daliai mūsų kartos žmonių kosėti ir dusti teks namuose be jokio deguonies. Nežinau, ar tokį mažai praktikuojantį kataliką, kaip aš, bažnyčia pavadintų krikščioniu, bet aš švenčiu šv. Velykas ir man skauda širdį dėl to, kad negalime švęsti, kaip šimtus metų šventė mūsų protėviai ir tėvai. Bet vieną dieną mes visi būsime paskiepyti ir tikrai švęsime. Ir dargi būdami gyvi. Ir visai nesvarbu, ką draudžia ar leidžia valdžia. Likim namuose dar sykį“, – įrašą baigė V. Kasiulevičius.

Mūsų kartai atrodo, kad mes dar ne tokie senukai, kad reikėtų saugotis, tačiau daugelis  jau sergame kokia nors viena lėtine liga.

Nuo praėjusio šeštadienio vidurnakčio Lietuvoje pradėjo galioti draudimas judėti tarp šalies savivaldybių, išskyrus žiedines. Šį draudimą Vyriausybė atnaujino iki balandžio 6 dienos imtinai, siekdama stabdyti COVID-19 plitimą.

Kaip ir ankstesnių ribojimų metu, iš vienos savivaldybės į kitą galima vykti darbo reikalais, keliauti į oro ir jūrų uostus bei autobusų stotis ar iš jų ir dėl kitų svarbių priežasčių.

Žmonių prašoma švęsti tik pačių artimiausiųjų rate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau

Geriau portretas
jau šitas nesikreiptų. Nebent gal į savo paskiepytą žmoną...

taaaaip

taaaaip portretas
gerb. žurnalistai, ar jūs dar nesupratote, kai Kasiulevičiaus atvaizdas nervina normalų Lietuvos gyventoją? Nereiktų prisidėti prie blogų emocijų kėlimo. Į tą vietą geriau įdėkite gražaus peizažo foto

KONCERVUOTA CHUNTA-apgavystės būdu patekusi į valdžią

KONCERVUOTA CHUNTA-apgavystės būdu patekusi į valdžią portretas
Koronamoterusų valdomoj valstybėj, pilnoj koronavirusų, koronavyresnybė nusprendė, kad važiuoti į kitą miestelį pasikeisti koronavirusais negalima, nes numirsim, o savo miesteliuose keistis galima, nes nenumirsim. Na, dar jei miestelis šalia didelio miesto, tai irgi biškį galima, o jei biškį toliau - tai vėl negalima. Juk taip paprasta, negi neaišku? Logikos įskaitos net koronavirusu besimptomiškai sergantis profesorius nepasirašytų, tačiau patylės, kad nepažiūrėtų kreivai koronavyresnybė, metusi dar beveik milijoną mūsų pinigų žurnaliūgoms globalistų bukinimo tekstams versti ir koronavirusu žmones gąsdinti. Nes laisvės epochoje neįtikusius valdžiai profesorius Seimas meta iš darbo, o valgyti ir atiduoti paskolas nori visi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių