A. Veryga apie kinų taktiką dėl pandemijos: jie kažką žino, ko mes nežinome

  • Teksto dydis:

Prieš dvejus metus kovo 16 dieną Lietuvoje buvo paskelbtas griežtas karantinas. Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga prisiminė pandemijos pradžią ir pirmą nustatytą koronaviruso atvejį Lietuvoje.

„Prisimenu pirmą pacientę, kuri Šiaulių ligoninėje išgulėjo vos ne kokius kelis mėnesius realiai su sloga. Iš tikrųjų jai ten kažko labai rimtai su sveikata nebuvo: jai buvo nustatyta COVID-19, naktį buvo žurnalistams pranešta, tas pirmas atvejis pristatytas. Žmogus pragulėjo ligoninėje, paskui jai labai atsibodo, atsimenu, ji norėjo ir čiužinio geresnio, televizoriaus, nes gulėti su sloga ligoninėje žmogui neatrodo nei labai logiška, nei teisinga. Tai buvo mokymasis realiuoju laiku, kaupėsi duomenys, pradėjo keliauti informacija iš medikų, kurie išvykę iš Lietuvos – iš Jungtinės Karalystės, iš Italijos, kur tos bangos ir ligoninių užplūdimai prasidėjo anksčiau, tada prasidėjo žinios apie tai, kaip gydyti, ką daryti“ , – Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ sakė A. Veryga.

Anot buvusio ministro, Italija mums buvo pats baisiausias pavyzdys. „Pagal Italiją mes planavome scenarijus Lietuvai, pagal Šiaurės Italijos pavyzdį planavome, kiek reikia įrangos, lovų. Žodžiu, toks buvo planavimas – pagal tą baisiausią įmanomą tuo metu buvusį scenarijų. Atsimename tuos vaizdus, kai lavonus vežė karinėmis mašinomis šaldymui į ledo arenas, nes šaldytuvų tiesiog nebeužteko. Mes tada skaičiavome, kiek yra šaldytuvų, konteinerių, užsakinėjome lavonmaišius. Nes nežinai, o jeigu bus taip kaip Šiaurės Italijoje, tai tam turi ruoštis. O su Kinija yra įdomu: kai atsisukęs atgal pažiūriu, tai kinai iki šiol panašiai elgiasi. Jie labai griežtai visko laikosi, super griežtai, ten yra totaliai griežta. Ir čia, žinot, tų teorijų visokių yra – iš kur tas virusas atsirado, ištrūko – tokių įdomių ir man teko straipsnių, tokių pasvarstymų skaityti, kur žiūri tą viruso genomą ir ten yra tokių rimtų pasvarstymų, kad visgi galėjo ten kažkas kažkur ištrūkti. Tai kadangi jie taip griežtai elgiasi, tai aš galvoju, kad jie galbūt žino kažką, ko mes nežinome“, – teigė pašnekovas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne į temą

ne į temą portretas
Pons Veryga, kai aš sakau karui NE - tai sakau karui NE visame pasaulyje, o kaip jūs?

Pakarti

Pakarti portretas
Šita parazita reikia uż žmonių genocida

AR....

AR.... portretas
....ar tik dabar supratai, Veryga ?? Manau, kad daugelis žmonių tai suprato jau SENAI. SENAI SENAI
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių