A. Veryga: mobilūs koronaviruso punktai prie ankstesnių pajėgumų grįš antradienį

Mobiliems patikros punktams bus leista grįžti prie didesnių pajėgumų antradienį, sostinėje tai padaryta jau pirmadienį, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Ministras tvirtina, kad kritikos sulaukęs savaitgalio sprendimas lakinai pristabdyti mobiliųjų punktų darbą imant mėginius dėl koronaviruso buvo reikalingas norint sumažinti laboratorijose sukauptų neištirtų mėginių skaičių ir tai jau beveik padaryta.

„Kadangi yra erdvės paimti daugiau mėginių ir matome, kad laboratorijos šiuo metu susitvarko, buvo pasiūlymas sutankinti laiką, priimti daugiau atvykstančių pasitikrinti. Tą galima daryti šiandien, o rytoj (antradienį – BNS) jau bus kiti sprendimai, kur bus galima išplėsti ir kitų punktų veiklą“, –  sakė A. Veryga.

Jo sprendimu sekmadienį ir pirmadienį mobiliųjų punktų veikla apribota iki vieno punkto savivaldybėje, jų darbo laikas – iki šešių valandų.

Vilniuje veikia trys patikros punktai skirtingose vietose, Kaune vienu adresu veikia trys linijos.

Kaip BNS sakė sostinės mero patarėjas Karolis Žukauskas, pirmadienį popiet mėginius vieninteliame dabar veikiančiame mobiliajame patikros punkte Savanorių prospekte leista imti ne kas dešimt, o kas penkias minutes. Pasak jo, planuota paimti 36 mėginius, o naujas sprendimas leis padvigubinti tempą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių