A. Veryga: turime 21 sunkia koronaviruso forma sergantį pacientą

Ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 134 pacientai, 21 jų – sunkus, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Šiuo metu turime 134 koronavirusu užsikrėtusius pacientus, kurie gydomi stacionare. 13 iš jų yra reanimacijoje su deguonimi, aštuoni yra reanimacijoje su dirbtine plaučių ventiliacija. Sudėjus skaičius, turime 21 sunkų pacientą“,  – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė ministras.

Anot jo, dar 32 pacientai su deguonies kaukėmis gydomi ne intensyvios terapijos skyriuose. 

A. Veryga taip pat sako, kad kol kas COVID-19 pacientų gydymui ligoninėse vietų pakanka.

„Nėra užimta praktiškai apie pusė lovų, kurios galėtų būti naudojamos. Tai – tikrai dideli skaičiai Lietuvos masteliais matuojant. Tikrai kol kas nei lovų pacientams su deguonimi, nei dirbtinės plaučių ventliacijos aparatų, nei apskritai ligoninių lovų stygiaus Lietuva neturi“, – patikino jis.

Lietuvoje koronavirusas nustatytas 912 žmonių, 15 jų mirė, aštuoni pasveiko.

Savivaldybės bus įpareigotos priimti apsaugos priemonių siuntas visą parą

A. Veryga trečiadienį informavo apie planuojamą pasirašyti papildomą nurodymą, kuriuo savivaldybės būtų įpareigotos 24 val. per parą užtikrinti operacijų vadovo sprendimų įgyvendinimą – priimti gautas apsaugos priemonių siuntas ir po darbo laiko.

„Gavome nerimą keliančių signalų, kad kai kurios savivaldybės, jeigu tai yra nebe darbo laikas, netgi nesugeba priimti gautų apsaugos priemonių. Artimiausiu metu bus koreguojamas Vyriausybės nutarimas, įrašant privalomą įpareigojimą savivaldybėms užtikrinti, kad jos 24 val. per parą užtikrintų operacijų vadovo sprendimų įgyvendinimą“, – trečiadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Dabar yra ne tas laikas, kai, štabui, logistikai dirbant 24 val. per parą, savivaldybės sau leidžia nepriimti priemonių, jei jau yra pasibaigęs darbo laikas“, – pridūrė ministras.

A. Veryga: nelegalių perpardavinėtojų fiksuojama mažiau

Sveikatos apsaugos ministras sako, kad sumažėjo verslo nusikaltimų perpardavinėjant apsaugos priemones.

„Gavome informaciją iš Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT), yra tam tikri geri ženklai, norime padėkoti už labai operatyvų problemų sprendimą stebint tiek viešąją erdvę, tiek socialinius tinklus, tiek internetinę erdvę, kur buvo fiksuota tam tikrų ženklų, kad buvo pardavinėjamos prekės, neturint tam reikalingų leidimų ar sertifikatų, verslo liudijimų. Kiek turime informacijos, tokių veikų fiksuojama mažiau“, – trečiadienį teigė A. Veryga.

„Dėkojame kolegoms iš FNTT, kad jie labai operatyviai sureagavo tiek į mūsų, tiek į visuomenės informaciją“, – pridūrė ministras.

Konferencijos vaizdo įrašas:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

černobylietis

černobylietis portretas
Ačiū partijai ir VYYYRUSBYBEI

Apuokas

Apuokas portretas
Gal Verygai padarom karontina

Tina

Tina portretas
Mirusių kažkodėl daugiau ,negu išgijusių ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių