A. Veryga: veido kaukės vaikams mokyklose bus privalomos

Įvedus karantiną nuo kitos savaitės moksleiviams bus privaloma pamokų metu dėvėti veido kaukes, penktadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Ikimokyklinis ir pradinis ugdymas vyks įprastu būdu, laikantis visų nustatytų rekomendacijų, pagrindinis, vidurinis ir neformalus ugdymas – nuotoliniu arba daliniu nuotoliniu būdu“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Kaukės bus privalomos visiems ugdymo įstaigose esantiems vaikams, kurie yra vyresni negu šešerių metų“, – pabrėžė jis.

Nuo šeštadienio visoje Lietuvoje įsigalioja karantinas.

Jo metu vaikų darželiai bei pradinės klasės dirbs, o ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas vykdomas nuotoliniu būdu arba derinant nuotolinį su kasdieniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, per karantiną mišrus mokymo būdas bus leistas ir pradinių klasių moksleiviams, vyresniesiems bent dalis pamokų nuotoliniu būdu bus privalomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Tu skustagalvi pampersa užsidėk vaiko prišikta

kas

kas  portretas
tau debile leido tyciotis is vaiku???? geitso PSO pinigai???? ne veltui skvernas padovanojo pistoleta..., bus su kuo atsisaudyti...

Dviems žemiau

Dviems žemiau portretas
Asiliukai, jei neturit vaikų, ir nesuprantat kaip jie prievarta dustų- nekliedėkit. Kodėl negali ir pradinukai tęst mokslo nuotoliniu budu?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių