A. Veryga: Vyriausybei bus teikiamas nutarimas dėl ekstremalios situacijos skelbimo

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį pranešė, kad Vyriausybei trečiadienį bus teikiamas nutarimas dėl ekstremalios situacijos paskelbimo pakeitimo, kuriuo būtų draudžiamas ar ribojimas žiūrovų dalyvavimas renginiuose ir susibūrimuose.

„Trečiadienį Vyriausybei bus teikiamas nutarimas dėl valstybės lygio ekstremalios situacijos paskelbimo pakeitimo, ir jame būtų nustatoma, jog yra draudžiami visi uždarose ir atvirose erdvėse organizuojami renginiai ir susibūrimai, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas, kurios vyksta be žiūrovų (...). Taip pat išskyrus kultūros renginius, kai bilietai yra parduodami elektroniniu būdu, kai yra užtikrinama patekimo kontrolė ir yra nustatomas ne mažesnis kaip 2 metrų atstumas tarp žiūrovų“, – teigė ministras.

A. Veryga tikino, kad skirtingi ribojimai sporto ir kultūros renginiams taikomi dėl skirtingo žmonių elgesio tokio pobūdžio renginiuose.

„Logika yra labai paprasta: jeigu žmonės susirenka į kultūros renginį, ypač jeigu tai yra spektaklis arba klasikinės muzikos koncertas, kur žmonės sėdi kas du metrus ir klausosi arba žiūri, – tai yra viena situacija. Kita situacija yra arenoje, kur žmonės, nors ir įleidžiami laikantis tam tikrų griežtų tvarkų (...), bet matome, kas vyksta su žmonėmis, kai juos pagauna azartas. Ir tada turbūt niekas, jokia apsauga, kad ir ką jie šnekėtų, situacijos suvaldyti nebegali, nes tai tiesiog nebeįmanoma, ką mes matėme iš esmės ir su naktiniais klubais“, – pabrėžė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat pranešė, kad nuo trečiadienio, ir atitinkamai nuo penktadienio savivaldybėse, kuriose karantinas skelbiamas nuo trečiadienio, nustatoma, kad kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigose paslaugų gavėjų ir kitų lankytojų srautas turės būti ribojamas užtikrinant ne mažesnį kaip 10 kv. m plotą, tenkantį vienam paslaugos gavėjui.

Vyriausybė pirmadienį patvirtino karantino režimo įvedimą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų savivaldybėse, taip pat Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybėse.

Karantinas šiose savivaldybėse prasidės trečiadienį ir tęsis iki lapkričio 11 d. 24 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimui

anonimui portretas
nepadeda todėl kad buvo juokingos priemonės. Kodėl pirmąją bangą lengvai suvaldė.

Anonimas

Anonimas portretas
Juokdariai....virusas kaip plito, taip plinta. Jokios priemonės nepadeda.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių