Viceministrė: iki birželio pabaigos tikimasi paskiepyti daugiau nei 1,5 mln. žmonių

Iki birželio pabaigos tikimasi sulaukti gerokai didesnių vakcinos nuo COVID-19 siuntų, kurios leis būt paskiepijus daugiau nei 1,5 mln. žmonių, teigia sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė.

„Optimizmo pradeda teikti tas atkeliaujantis vakcinų kiekis į Lietuvą. Mes jų, dar visiškai galutinių, neturime – šiek tiek tie grafikai keičiasi. Bet kokiu atveju, net ir pačiu pesimistiškiausiu tiekimo grafiku, iki birželio 30 dienos gausime tiek vakcinų, kad galėsime bent pirma dozę būti paskiepiję daugiau kaip 1,5 mln. Lietuvos gyventojų“, – trečiadienį Žinių radijui sakė viceministrė.

„Tai tikrai tie skaičiai yra labai nemaži – bent pirma doze galėsime jau būt paskiepiję daugiau kaip 60 proc. Lietuvos gyventojų“, – teigė ji.

Optimizmo pradeda teikti tas atkeliaujantis vakcinų kiekis į Lietuvą.

Pasak viceministrės, birželį galėtų įvykti „lūžis“ COVID-19 pandemijos situacijoje Lietuvoje, tačiau iki to laiko visuomenę turėtų išlaikyti susikaupimą.

„Matome, kad birželio mėnesį gali įvykti tas lūžis, gali įvykti tas akivaizdus situacijos pagerėjimas, bet dabar dar yra tas paskutinis mėnesis, pusantro, kai reikia būti itin susikaupus, nors visuomenė yra jau labai pavargusi ir mes tai puikiai suvokiame – visi nori tų vienokių ar kitokių švelninimų ir matome tų švelninimų rezultatus, ypač Vilniaus regione, matome jų įtaką ligoninių situacijai“, – kalbėjo Ž. Simonaitytė.

Jos teigimu, šiuo metu kiekvienas gyventojas turėtų pasinaudoti galimybe gauti skiepą.

„Kitas dalykas – žmonių nusiteikimas skiepytis, tai turbūt pagal dabartinius duomenis ir dabartinę situaciją, tai kiekvienas, tik gavęs galimybę skiepytis, turėtų nedvejoti ir suprasti, kad kiekvienas apsisprendimas yra kritinis ir kad kuo daugiau mūsų pasiskiepys, tuo greičiau galėsime grįžti į tą įprastą gyvenimą“, – teigė viceministrė.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze šiuo metu paskiepyti 647 tūkst. 483 asmenys, abiem – 250 tūkst. 88.

Šiuo metu Lietuva iš viso yra gavusi 1 mln. 40 tūkst. 705 vakcinos dozes, 1 mln. 25 tūkst. 105 dozės pristatytos į vakcinavimo centrus. Juose panaudota 897 tūkst. 571 dozė.

Kol kas nepanaudotos 143 tūkst. 134 vakcinos dozės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vova

Vova portretas
Toliau svaigsta

TAIGIS

TAIGIS portretas
PRASIDĖS MASINĖ RUNKELIŲ APDOROJIMO KOMPANIJA.....TSKP PLANAI BUS VIRŠYTI......

opa.

opa. portretas
Dar tiek liko zmoniu,netikiu!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių