Visus vengiančius skiepytis gali pasiekti SMS žinutės: primins, kad vakcina jų laukia

Skiepų nuo COVID-19 vengiantys Lietuvos gyventojai jau artimiausiu metu gali sulaukti SMS žinučių su drąsinimais vakcinuotis. Kaip trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, valstybė jau pasiruošusi tokiu būdu pasiekti visus nepasiskiepijusius gyventojus.

„Esame pasiekę tą etapą, kad visiems nepasiskiepijusiems gyventojams bus galimybė išsiųsti asmenines SMS žinutes su priminimu, kad vakcina jų labai laukia“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Taip pat A. Dulkys pažymėjo, kad šeimos gydytojams jau yra sudarytos galimybės matyti nepasiskiepijusius asmenis. Anot jo, gydytojai galės į skiepų vengiančius žmones kreiptis telefoniniu skambučiu. Įtikinus pasiskiepyti 75+ grupei priklausantį senjorą, akcentavo ministras, šeimos gydytojui bus skirta iki 15 eurų padidinta skatinamoji išmoka.

„E. sveikatoje buvo suformuotas specialus funkcionalumas, kuris leidžia šeimos gydytojui matyti sąrašą nepasiskiepijusių šios grupės žmonių. Bus sudaryta galimybė jiems skambinti ir konsultuoti, ir patarti. Dėl to šeimos gydytojams skirsime papildomą skatinamąją išmoką. Šiuo metu ji buvo 5 eurai už pirma doze pasiskiepijusį žmogų. Šiuo atveju už pirma doze pasiskiepijusį 75-erių ir vyresnį asmenį bus skiriama 15 eurų. Šiandien šiuos teisės aktus pasirašysiu“, – teigė A. Dulkys, pridurdamas, kad pas nepasiskiepijusius žmones bus galima siųsti mobilias, vakcinuoti senjorus pasiruošusias, brigadas.

„Jei senjoras po skambučio sutiks, tai ir mobilios komandos vyks pas senjorus į namus paskiepyti“, – sakė A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Sius žinutes i seima jie neskiepiti kurmiai

pensininkė

pensininkė portretas
papirkinėja valdžia gydytojus dėl paskiepyto senuko, tai geras pavyzdys, reiškia duoti daktarui kyšį normalu,/duosiu dvigubai jei išduos pažymą kad negaliu skiepytis/ čia pajuokavau , nes man to gp paso nereikia nes paprasčiausiai ten neinu kur jo prašo

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
> Tegu. Niekas nei garantuoja, nei prisiima atsakomybę, žmogus pats prisiima visą riziką neturėdamas medicininio išsilavinimo ir spaudžiamas represijų bei propagandos. Labai abejoju ar kas nors skaito po kuo pasirašo ir su kuo sutinka prieš suleidžiant injekciją. Realiai vyksta eksperimentas ir žmogus savanoriškai sutinka jame dalyvauti, ką ir patvirtina parašu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių