Vokietija: ES kitą mėnesį galėtų patvirtinti kombinuotas vakcinas nuo COVID-19

Vokietijos sveikatos apsaugos ministras penktadienį sakė, kad Europos Sąjungos vaistų priežiūros agentūra gali leisti naudoti vakcinas, kurių kiekviena apsaugo nuo dviejų pandeminio koronaviruso variantų.

Karlas Lauterbachas tikisi, kad Europos vaistų agentūra (EVA) rugsėjo 1-ąją susirinks svarstyti vakcinos, kuri saugotų nuo originalios viruso atmainos ir omikron varianto BA.1.

Tikėtina, kad rugsėjo 27 dieną EVA vėl susirinks svarstyti kombinuotos vakcinos nuo originalios viruso atmainos ir varianto BA.5, sukėlusio dabartinę COVID-19 bangą pasaulyje, sakė K. Lauterbachas.

Pasak jo, Vokietija yra įsigijusi pakankamai abiejų vakcinų ir galės pradėti skiepyti jomis jau kitą dieną po gauto leidimo.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) yra sakiusi, kad kombinuotos vakcinos – dvivalentės ar daugiavalentės – skiepijant stiprinamosiomis dozėmis toliau teiks įrodytą pradinių vakcinų nuo COVID-19 naudą ir papildomą apsaugą nuo naujų variantų.

Toks principas pasitelkiamas skiepams nuo gripo – jie kiekvienais metais pakoreguojami priklausomai nuo cirkuliuojančių viruso variantų ir gali apsaugoti nuo keturių gripo viruso atmainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uzteks

Uzteks portretas
To eksperimento,dabar duokit statistika kiek mirė, sirgo,pasveiko,be skiepu ir su skiepais???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių