Vyriausybė – prieš priverstinį vaikų skiepijimą gresiant epidemijai

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį nepritarė Seimo narės Vilijos Aleknaitės-Abramikienės siūlymui įteisinti priverstinį vaikų skiepijimą, esant epidemijos grėsmei arba ligos protrūkiui, kurio negalima suvaldyti jokiomis kitomis profilaktikos ir kontrolės priemonėmis.

Išvadą parengusios Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, priverstinis skiepijimas pažeistų įstatymuose įtvirtintą paciento teisę skiepytis tik jam pačiam ar jo tėvams sutikus.

„Seimo nariai klausimo dėl priverstinio skiepijimo neturėtų kelti ir prie jo neturėtų būti grįžtama“, – teigiama ministerijos pranešime.

SAM parengtoje išvadoje akcentuojama, kad yra įrodymų, jog skiepijimų aprėptys yra didesnės šalyse, kuriose skiepijimas nėra privalomas. Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, kad dėl privalomų skiepų teisinio reguliavimo yra pasisakęs ir Europos Žmogaus Teisių Teismas.

Pasak ministerijos, pastaruoju metu tai jau antras Seimo narių bandymas įteisinti priverstinį skiepijimą.

„Visai neseniai Seimo narių grupė siūlė nustatyti, kad vaikų profilaktiniai skiepijimai nuo poliomielito, tymų, raudonukės turi būti privalomi, išskyrus tuos atvejus, kai vaikas negali būti skiepijamas dėl kontraindikacijų“, – teigiama pranešime.

„Skiepijimas nuo šių infekcijų Lietuvoje jau įtrauktas į vaikų skiepijimo kalendorių, dėl to apsisprendžia patys tėvai“, – priduriama jame.

Šiam socialdemokratų Juliaus Sabatausko, Algirdo Syso, Rasos Budbergytės ir Dovilės Šakalienės siūlymui Vyriausybė nepritarė sausio pabaigoje.

Seimo narių siūlymai toliau bus svarstomi Seime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Be jokios abejonės, skiepai nuo poliomielito, tymų, raudonukės turi būti privalomi, kaip ir TBC testas, bet skiepai nuo visokių išmislų - visai kitas dalykas. Ba pasinešė daba farmabiznieriai skiepyt nuo visko, išskyrus durnumą... Tik esmė ne čia, esmė va kur: PRIVALOMI SKIEPAI PRIVALO BŪTI NEMOKAMI!!!

Nuomone

Nuomone portretas
Kaslin del skiepu, tai visokie kiguoliai, ale zinovai, ir sveikuoliai sako, kad autistai buna nuo skiepu, tai galiu labai atsakingai teigti, kad padarytu genetinius tyrimus tik ka gimus vaikui, ir tada suzinos visas ligas, kuriomis jis sirgs, mes tai jau padarem, ir zinom, kad skiepai cia visai bus ne prie ko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių