Į Lietuvą – mokytis kalbos

Lietuvių kalbos pamokos traukia vis daugiau užsieniečių - Klaipėdos universitetas šiais metais sulauks pusšimčio svečių, pasiryžusių išmokti lietuvių kalbą. Visą mėnesį įvairių lygių grupės mokysis lietuvių kalbos - vieni jos tik pramoks, kiti gilins žinias, plės žodyną, rašo dienraštis „Klaipėda".

Kursų koordinatorė, Klaipėdos universiteto (KU) Humanitarinių mokslų fakulteto kalbų centro administratorė Jūratė Derukaitė teigė, jog šiais metais kursantų kaip niekad gausu.

Lietuvių kalbą perkrimsti pasiryžusių užsieniečių įvairovė didelė. Mūsų gimtosios kalbos mokysis ne tik mainų programų studentai, kurie pasiliks studijuoti Lietuvoje, bet ir dėstytojai, vertėjai, verslo atstovai.

Mokytis naujos kalbos nusprendžia ir Lietuvoje gyvenantys kitakalbiai, lietuviškų šaknų turintys svetimšaliai.

„Sulaukiame vis daugiau žmonių, kurie atvyksta mokytis savo tėvų ar senelių kalbos. Turėjome JAV, Kanados, net Urugvajaus kursantų lietuviškomis pavardėmis", - pasakojo J.Derukaitė.

Prieš septynerius metus pradėti rengti pirmieji lietuvių kalbos kursai kitakalbiams sulaukė tik septynių užsieniečių dėmesio. Šią vasarą į KU auditorijas sugužės studentai ne tik iš Europos šalių, bet ir iš JAV, Turkijos.

J.Derukaitė džiaugėsi, jog yra kursantų, kurie grįžta į Klaipėdą gilinti kalbos žinių aukštesnio lygio grupėje. Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros mokykla kitakalbiams vyks liepos 25 - rugpjūčio 22 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių