„Intel" švenčia 40-metį

Liepos 18 dieną pasauliniam informacinių technologijų inovacijų lyderiui „Intel" sukanka keturiasdešimt metų. Per šiuos dešimtmečius kompanija ne tik išrado mikroprocesorių, bet ir tapo viena didžiausių JAV bendrovių.

Šiuo metu 300 „Intel" padalinių veikia 50 valstybių, o 80 proc. pajamų surenkamos už JAV ribų. „Intel" dirba 85 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje. Kompanijos sukurti produktai prisidėjo prie vieno didžiausių žmonijos išradimų - šiandien mikroprocesoriai yra skaitmeninio pasaulio šerdis, suteikianti neribotų bendravimo galimybių.

Vien per pastarąjį dešimtmetį „Intel" švietimui skyrė 1 mlrd. JAV dolerių paramą bei po 100 mln. kasmet programoms, kurios siekia lavinti mokytojus ir studentus bei skatinti inovacijas.

Į „Intel" korporacines vertybes yra integruotos aplinkosaugos principai - diegiamos perdirbimo programos ir „žalieji" standartai. Siekiama, kad sukuriami produktai naudotų mažiau energijos, o bendradarbiavimas su pagrindinėmis vyriausybės ir aplinkosaugos organizacijomis skatintų įsipareigojimus aplinkai ir darytų įtaką aplinkos strategijai pasauliniu mastu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių