Jau išduodami studentų pažymėjimai

Studentai jau gali teikti prašymus Lietuvos studento pažymėjimui (LSP) gauti arba pratęsti.

Antrus metus iš eilės pažymėjimus studentai gali atsiimti ir „Hansabanko" padaliniuose. Pernai šiame banke apsilankė maždaug 111 tūkst. studentų, kuriems buvo išduota daugiau kaip 41 tūkst. naujų pažymėjimų, o apie 70 tūkst. studentų juos pratęsė.

Šiemet norintys gauti pažymėjimą studentai turi registruotis svetainėje http://www.lsp.lt/, sulaukti duomenų patvirtinimo iš savo aukštosios mokyklos, atsispausdinti anketą ir su nuotrauka atnešti ją į pasirinktą „Hansabanko" padalinį.

Jeigu pažymėjimą reikia tik pratęsti, pakanka užsiregistruoti minėtoje svetainėje, gauti patvirtinimą ir atvykti į banko padalinį su studento pažymėjimu ir asmens dokumentu. Ant pažymėjimo bus užklijuota pratęsimo holograma.

Lietuvos studento pažymėjimas - pagrindinis studento dokumentas. Jo savininkams taikomos nuolaidos visuomeniniame transporte, suteikiamos sveikatos priežiūros paslaugos valstybinėse gydymo įstaigose. Su pažymėjimu studentai įleidžiami į aukštųjų mokyklų bibliotekas, jiems leidžiama naudotis universitetų inventoriumi.

Už naują pažymėjimą reikės mokėti 18 litų ir banko mokesčius, pažymėjimo pratęsimas kainuos 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių