Kaimo bibliotekoms ieškoma rėmėjų

Prasideda projektas „Knyga iš tavo rankų", kuriuo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į varganą Lietuvos kaimo bibliotekų padėtį ir surasti joms rėmėjų.

Kaip teigia projekto iniciatorius, Europos Parlamento narys Eugenijus Maldeikis, projekto idėja gimė prieš keletą metų, pačiam savo akimis pamačius, su kokiomis problemomis susiduria šalies kaimo bibliotekos.

Projektas vykdomas antrus metus iš eilės, pernai jis sulaukė pasisekimo - kaimo bibliotekoms buvo padovanota puikių knygų, o baigiamajame renginyje pagerbti ir apdovanoti geriausi kaimo bibliotekininkai.

Iniciatyvos sumanytojas sako, kad kiekvienas neabejingas pilietis gali tapti pasirinktos kaimo ar miestelio bibliotekos globėju, padovanoti jai knygų, surengti gražų renginį ar padėti išspręsti iškilusius sunkumus.

Pasak E.Maldeikio, iš valstybės biudžeto ir savivaldybių skiriamų lėšų galima atnaujinti tik vienos centrinės bibliotekos fondą, o mažosioms bibliotekoms pinigų neužtenka. Kaimo ir miestelių bibliotekoms, kurių šalyje iš viso yra per tūkstantį, trūksta ne tik naujų knygų, bet ir vaizdo bei garso įrašų.

Daugelis kaimo bibliotekų turi kompiuterius ir prieigą prie interneto, tačiau naujos knygos, kurios šiandien yra labai brangios, bibliotekoms lieka neįperkamos. Todėl šiandien kaimo žmonėms dažnai tenka eilėje laukti mėnesį ar net kelis, kol jie galės perskaityti Lietuvos ir užsienio autorių knygas.


Šiame straipsnyje: bibliotekaknygamaldeikis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių