Pereiti į pagrindinį turinį

Mokyklose - statybų įkarštis

2008-08-19 11:41
Mokyklose - statybų įkarštis
Mokyklose - statybų įkarštis / Nerijaus Jankausko nuotr.

Rugsėjo 1-ąją kai kurios uostamiesčio mokyklos ir darželiai vaikų dar nelauks. Miesto valdžia puolė ieškoti kaltųjų, pedagogai - prieglobsčio mažiesiems.

Saugumo nepaiso

Likus dviem savaitėms iki mokslo metų pradžios švietimo įstaigų koridoriuose zuja darbininkai, kabinetai - be durų, kai kur dar nepradėta keisti langų. Dėl gerokai pavėlavusio remonto pedagogai verčia kaltę statybininkams, šie atkerta laiku negavę pinigų darbams pradėti.

Kartu su savivaldybės atstovais statybvietėje „Versmės" specialiojoje mokykloje-darželyje vakar apsilankę žurnalistai įsitikino, kad įprastos taisyklės ir saugumo reikalavimai darbininkams ne itin rūpi. Savo darbo spragas jie linkę nuslėpti. Pasiteiravus, kodėl stringa darbai, jie buvo išprašyti lauk. Esą vaikščioti po statybų aikštelę be leidimų nevalia. Tačiau prie įėjimo į įstaigos teritoriją nebuvo jokių įspėjamųjų ženklų, o bendrovės „Lijasta" statybininkai darbavosi be apsauginių šalmų, prižiūrėtojai - taip pat.

Atvykus vicemerei Juditai Simonavičiūtei, paslapčių nebeliko.

Vakar tris labiausiai nespėjančias pasiruošti įstaigas aplankę valdžios atstovai priekaištų pažers ir šiandien uostamiestyje viešėsiančiam švietimo ir mokslo ministrui Algirdui Monkevičiui. Jam teks aiškintis, kodėl lėšos mokyklų renovacijai Klaipėdą pasiekė tik vasarą.

„Penkios įstaigos rugsėjo pirmąją nebus atidarytos, vieną pradės remontuoti tik kitą mėnesį. Paskutinius tris mėnesius reikia skirti darbui, o ne konkursams ir pinigų paieškai. Reikės kalbėtis su ministerija, kad tokią tvarką būtina keisti", - sakė J.Simonavičiūtė.

„Situacija kebli"

Daugiausiai nerimo dėl artėjančio rugsėjo teko Klaipėdos „Versmės" specialiosios mokyklos-darželio darbuotojams ir auklėtinių tėvams. Vaikus su raidos sutrikimais ugdanti įstaiga rugsėjo 1-ąją negalės priimti nei darželinukų, nei moksleivių.

Po mėnesio darbininkai pažadėjo užbaigti tris korpusus. Lapkričio viduryje turi būti užbaigtas ir paskutinysis korpusas.

Visi 36 moksleiviai laikinai glausis I.Simonaitytės pagrindinėje bei „Pamario" vidurinėje mokyklose. 20 iš šimto darželinukų bus priversti kelias savaites praleisti namie, kitiems tebeieškoma vietos.

„Tėvai dar nežino, kad nespėsime atidaryti mokyklos ir vaikų priimti negalėsime. Rugsėjis ant nosies. Situacija labai kebli. Dar sunkiau dėl to, kad mūsų vaikai turi specialiųjų poreikių", - sielojosi įstaigos direktorė Vida Martinkienė.

Kol remontas nebus baigtas, nauji auklėtiniai taip pat nėra registruojami.

Tėvams - perspėjimai

Laiškus, perspėjančius, kad rugsėjo 1-osios gali ir nebūti, netrukus gaus ir dar keturių šimtų vaikų tėvai.

Dviejų įstaigų vadovės nusprendė šitaip apsidrausti, bijodamos, kad statybininkų pažadai darbus užbaigti laiku gali likti netesėti.

„Tai tėra pažadai. Dabar svarbiausia, kad spėtų sudėti langus. Likę išorės darbai mums neturėtų trukdyti", - vylėsi Klaipėdos „Vyturėlio" mokyklos-darželio direktorė Rima Rupšienė. Mokyklinukus laikinai priglaus „Vyturio" pagrindinė mokykla. Tačiau beveik du šimtai darželinukų turės likti namie.

Rankų dar nenuleido ir lopšelio-darželio „Aptvarėlis" vadovė Aušra Jablonskienė. Nors jau dabar aišku, kad mažiausiai 80 vaikų į grupes sugrįžti laiku negalės.

Vida Martinkienė: Tėvai dar nežino, kad nespėsime atidaryti mokyklos, ir vaikų priimti negalėsime. Rugsėjis ant nosies. Situacija labai kebli. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų