Parodoje – garsūs pasaulio universitetai

Lapkričio 26 dieną Vilniuje rinksis didžiausių universitetų atstovai iš viso pasaulio. Čia prasideda dvi dienas truksianti paroda „Išsilavinimas ir karjera 2008", kurią drauge su tarptautiniais partneriais organizuoja Lietuvos kalbų mokykla „Kalba.lt".

Tarptautinė studijų paroda mūsų šalyje organizuojama jau trečiąjį kartą, tačiau, organizatorių teigimu, šiemet ji išsiskiria rekordiniu dalyviu skaičiumi. Norą dalyvauti pareiškė daugiau nei 40-ties universitetų, koledžų bei kalbų mokyklų atstovai iš Anglijos, Ispanijos, Danijos, Italijos, Šveicarijos ir kitų šalių.

„Pastaraisiais metais pastebėjome padidėjusį jaunimo susidomėjimą studijomis užsienyje, todėl džiaugiamės, kad šiais metais parodoje dalyvauja tiek daug dalyvių. Akivaizdu, kad vyksta abipusis bendradarbiavimas: užsienio aukštosios mokyklos taip pat laukia gabių Lietuvos studentų", - džiaugiasi parodos organizatorius, mokyklos „Kalba.lt" vadovas Rytis Jurkėnas.

Pasak jo, studijos užsienyje lietuvius neretai vilioja dėl galimybės patobulinti kalbą, pažinti kitą kultūrą, geresnės mokslo kokybės.

Parodos lankytojai turės galimybę susipažinti su įvairių valstybių universitetų studijų programomis, naujomis specialybėmis. Rengėjai žada suteikti išsamią informaciją apie gyvenimo ir studijų sąlygas užsienio aukštosiose mokyklose, patarti, kaip patekti į prestižinius pasaulio universitetus, o neapsisprendusiems, kur studijuoti, padės tinkamai pasirinkti.

„Praėjusiais metais parodą aplankė daugiau kaip 3 tūkstančiai moksleivių, ne mažesnio susidomėjimo tikimės ir šįkart", - portalui sakė R.Jurkėnas.

Visi norintieji sužinoti apie studijas užsienyje laukiami lapkričio 26-27 dienomis Vilniuje, „Reval Hotel Lietuva" viešbučio konferencijų salėje. Iš „Kalba.lt" interneto puslapio galima atsisiųsti nemokamą kvietimą į parodą. Be kvietimo bilieto kaina - 5 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių