Vertingi patarimai – „Šeimos sveikatos enciklopedijoje“

Mokomosios literatūros leidykla „Šviesa" išleido unikalų leidinį - „Šeimos sveikatos enciklopediją", kurią parengė daugiau nei 50 žymiausių Lietuvos gydytojų ir akademinės medicinos atstovų.

Anot leidyklos, Lietuvoje tai pirmasis tokios tematikos ir apimties leidinys. Jame geriausi medicinos mokslo specialistai dalijasi patirtimi su visuomene, pateikia rekomendacijų, kaip išvengti, atpažinti ir gydyti daugelį ligų bei negalavimų, pataria, kada ir dėl kokių simptomų reikėtų kreiptis į gydytoją.

„Šiandien, kai gyvenimo ritmas ypač spartus, visuomenės sveikatai skiriama nepagrįstai mažai dėmesio. Neabejoju, kad naujoji enciklopedija prisidės prie sveikos gyvensenos populiarinimo Lietuvoje ir suteiks žinių apie šiuolaikinės medicinos galimybes", - sakė „Šviesos" vyriausioji redaktorė Lidija Rasimavičienė.

Beveik 80 Lt kainuojančiame leidinyje atskirai apžvelgiamos moterų, vyrų ir vaikų ligos, didelis dėmesys skiriamas atskirų amžiaus grupių sveikatos problemoms.

Pasak leidinio redakcinės kolegijos pirmininko prof. habil. dr. Vaidučio Kučinsko, enciklopedijoje pateikiama šiuolaikinė mokslinė informacija apie žmogaus raidą nuo jo gimimo iki mirties ir gyvenimo kelyje pasitaikančius sveikatos sutrikimus: lėtines ir paveldimas ligas, infekcijas, traumas.


Šiame straipsnyje: sveikataenciklopedija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių