BMW pasiekė rekordinius rugsėjo pardavimus

Šių metų rugsėjo mėnesį BMW automobilių gerbėjai buvo išskirtinai aktyvūs visame pasaulyje. Vokietijos koncernas „BMW Group“ užfiksavo rekordiškai išaugusius rugsėjo BMW automobilių pardavimus. Koncerno duomenimis, per pirmąjį rudens mėnesį pasaulyje iš viso parduoti 146 843 BMW automobiliai arba 14,3 proc. daugiau, lyginant su 2011 m. tuo pačiu laikotarpiu.

Sėkmingiausias rugsėjis naujų BMW automobilių pardavimų atžvilgiu buvo trijose didžiausiose rinkose – Kinijos, JAV ir Vokietijos. Dar daugiau, Vokietijoje BMW ir MINI buvo vieninteliai automobilių prekės ženklai rugsėjį pasiekę pardavimų augimą.

„Rezultatais esame labai patenkinti, nes nepaisant sudėtingos situacijos kai kuriose Europos šalyse, praėjusį mėnesį mums pavyko pasiekti įspūdingų rezultatų daugelyje pasaulio rinkų, o rugsėjį mes dar kartą pasiekėme savo pardavimų rekordą. Tai rodo, jog mūsų pasirinktas veiklos modelis yra veiksmingas ir toliau jo laikydamiesi galime tikėtis pasiekti naujo visų metų pardavimų rekordo“, – teigia Ian Robertson, „BMW Group“ valdybos narys, atsakingas už BMW pardavimus ir rinkodarą.

„BMW Group“ duomenimis, didžiausias populiarumo šuolis per rugsėjo mėnesį pastebėtas BMW 1 serijos modelių pardavimuose – per mėnesį parduoti 23 583 šios serijos automobiliai arba 51,1 proc. daugiau nei praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu. Koncerno teigimu, šiems rezultatams bene didžiausios įtakos turėjo 2011 m. rugsėjo viduryje pristatytas antrosios kartos BMW 1 serijos 5 durų modelis, kurio per devynis mėnesius iš viso parduota daugiau nei 150 tūkst. vnt.

Lyginant su pernai metų rugsėju, pirmąjį rudens mėnesį taip pat augo ir kitų BMW modelių pardavimai: BMW 3 serijos modelio automobilių parduota 9,7 proc. daugiau, BMW 5 serijos – 7,9 proc., BMW 6 serijos automobilių pardavimai išaugo daugiau nei tris kartus, BMW X1 modelio automobilių parduota 32,9 proc. daugiau, o BMW X3 – 20 proc. daugiau nei 2011 m. tą patį mėnesį.

BMW sėkmingas buvo ne tik rugsėjis – koncerno užfiksuoti pardavimai pasaulyje 8,6 proc. išaugo ir lyginant šių bei praėjusių metų tris ketvirčius. Per devynis mėnesius pasaulyje parduota 1 109 962 BMW automobiliai.

Vokiškų BMW automobilių populiarumo augimas rugsėjį taip pat pastebėtas ir Lietuvoje. Oficialiais „Autotyrimų“ duomenimis, šių metų rugsėjį, lyginant su 2011 m., šalyje registruota dvigubai daugiau BMW automobilių. Registracijų skaičius 7 proc. taip pat šoktelėjo ir sausio-rugsėjo mėnesiais – per tris ketvirčius šalyje registruota 296 BMW automobiliai.


Šiame straipsnyje: BMWpardavimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taupus

taupus portretas
Nepatinka man BMW, neekonomiskas auto.

goethe

goethe portretas
Das ist am besten Auto und mein beliebtesten. Ich habe viel spa& mit dem.

Klausimas

Klausimas portretas
Gal kas galėtų atsakyti ar šiuose auto yra įrengti posūkių signalai?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių